Kako imati dobar brak u doba korone? [ LJUBAV ]

Kako imati dobar brak u doba korone

Kako imati dobar brak u doba korone?

Covid 19 donio je mnogo novosti, te se u svemu tome teško snaći i prilagoditi. Osim što se kod mnogih osoba pojavio strah i zabrinutost, teško je balansirati posao, obveze u kućanstvu, čišćenje, kuhanje, djecu i brinuti se o sebi i partneru

Mnogi se suočavaju s gubitkom posla, smanjenim plaćama, ali i strahom od gubitka posla.

Kako balansirati obveze i vezu u doba korone?

– Suzdržite se od kritiziranja i osuđivanja – Umjesto kritiziranja oboružajte se strpljivošću i susretljivošću. Pravo je vrijeme za pokazivanje suosjećanja. Dok ste svi više doma, vrijeme je za strpljivost i susretljivost.

– Učite nešto novo zajedno, pronađite neku novu zajedničku aktivnost, makar to bilo i zajedničko gledanje filma, isprobajte nove recepte, online tečaj plesa, učite novi jezik. Poslije ćete imati i novu temu za razgovor izvan dnevnih obveza.

– Podijelite obveze. Svaki dan se kod kuće može činiti kao subota, svi su dani slični, a u svakom imate puno obveza. Napravite popis obveza i podijelite s partnerom, uključite i djecu.

– Ostanite u vezi s drugim ljudima. Nemojte se fokusirati samo na partnera, djecu i posao. Imate društvene mreže, video pozive… iskoristite prednosti moderne tehnologije.

– Postavite prioritete. Oni su sada vjerojatno drugačiji nego ranije.

– Napravite novi kućni budžet. Prilagodite se novoj situaciji ili ako očekujete promjene, odnosno smanjenje prihoda, pokušajte se već sada prilagoditi im.

– Zadržite zdravu rutinu. Pokušajte se više kretati doma, koristite stube, vježbajte kod kuće, zdravo se hranite i planirajte obroke. Odjenite se, nemojte dan provesti u pidžami.

– Organizirajte zajedničke obroke.

– Poštujte partnerove potrebe. Ostavite mu prostora i vremena samo za sebe i za bavljenje stvarima koje voli.

– Nemojte se prepustiti negativnim mislima. Tada ćete biti negativnij i prema partneru.

Kako vratiti zanos i ljubav u braku i dugoj vezi [ LJUBAV ]

Savjeti za sretan brak i dugotrajnu vezu