29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

5 brzih savjeta za popravljanje samopouzdanja

Zdravo samopouzdanje bitno je za privatni i poslovni uspjeh, možete bolje iskoristiti svoje sposobnosti i znanja...

5 brzih savjeta za popravljanje samopouzdanja

Zdravo samopouzdanje bitno je za privatni i poslovni uspjeh, možete bolje iskoristiti svoje sposobnosti i znanja.

Popravljanje samopouzdanja je nešto na čemu se treba raditi, nema brzog uspjeha, no ovo su ideje od kud krenuti:

Prestanite se uspoređivati s drugima – U današnje vrijeme kada su popularne društvene mreže, teško se ne uspoređivati s drugima, svakodnevno vidimo nečije uspjehe, ostvarenja, dobar izgled… Lako je upasti u zamku konstantnog uspoređivanja. No, morate shvatiti da smo svi različiti, u različitim životnim situacijama i fazama života. Također, ljudi objavljuju segmente iz života, ne vidite drugu stranu, ne vidite njihovu svakodnevnicu niti odricanja.
Drugi problem je parcijalno uspoređivanje. Sa svakim od prijatelja ili drugih osoba na društvenim mrežama se možete uspoređivati na određenom segmentu, i uvijek ćete naći nekoga tko je u nečemu bolji.  Kada primijetite da se uspoređujete s nekim, podsjetite sami sebe da to nije dobro.

Brinite se o svome tijelu – Loš san, prekomjerna težina, nezdrave dijete, slaba fizička aktivnost… sve to utječe na samopouzdanje.

Budite fizički aktivni – Istraživanja su pokazala da bavljenje fizičkom aktivnošću povećava samopouzdanje. Iskoristite to.

Budite blagi prema sebi – Nemojte se osuđivati zbog pogreški ili neuspjeha. Već pri običnim mislima poput: “Ja sve zabrljam” i “Svatko griješi” činite razliku na samopouzdanje.

Vježbajte samopouzdanje – Napravite nešto što inače sebi govorite da ne možete. Krenite sa sitnim stvarima i pomalo krećite prema većima.

Vezano:

Samopouzdanje – kako ga brzo popraviti i vratiti zdravo samopouzdanje