Kako postići više u manje vremena [ KARIJERA ]

Kako postići više u manje vremena

1 – Radite u skladu s raspoloženjem

Većina ljudi prije nego što nešto napravi kaže „Baš mi je mrsko, ali moram račune platiti danas. Radije bih pisala ili radila nešto drugo, ali računi se moraju platiti“. Naravno, računi se moraju platiti, ali ako ste u kreativnom raspoloženju, slijedite svoju kreativnu energiju. Kada vas ta energija prođe, tada radite stvari poput plaćanja računa. Ništa se neće dogoditi i ako malo zakasnite s plaćanjem. Ako vam se piše, pišite. Ako vam se pije kava s prijateljima, popijte kavu. Radite samo ono što i u kojem trenutku želite. Na ovaj način ćete postizati više u manje vremena. Iznenadit ćete se koliko je učinkovito.

2 – Oslonite se na sudbinu

Kada znate da postoji netko negdje tko sve nadgleda i kreira, osjetit ćete i olakšanje jer ćete znati da ćete ukoliko vam zatreba primiti pomoć, a i znati ćete da bez te pomoći ionako ne biste ništa mogli postići. Osvijestite svoju namjeru da se želite popeti na vrh neke planine i pričekajte pomoć. Čuda se događaju.

3 – Postavite prioritete

Ujutro pažljivo razmislite što biste trebali napraviti tog dana. Krenite s onim najvažnijim stvarima, ali ni tu ne smijete zaboraviti slijediti raspoloženje.

4 – Naučiti se usredotočiti

Ako vas nešto prekine u onome čim se bavite morate vrlo brzo promijeniti fokus, ali i kada se vratite poslu prestati razmišljati o onome što vas je prekinulo.

5 – Koristite mala vremenska razdoblja

U pet minuta možete dogovoriti sastanak, nahraniti ljubimca, provjeriti poštu, staviti posuđe za pranje, pripremiti djeci sendviče. U 10 minuta možete isprazniti perilicu, prošetati kako biste razbistrili glavu, odgovoriti na mailove, nazvati roditelje, prijatelje… Nikad nemojte „ubijati vrijeme“ , iskoristite ga.

6 – Eliminirajte kradljivce vremena

Razmislite o osobama koje kada dođu s posla u prosjeku provode ispred televizora pet do šest sati. U to vrijeme mogle bi pronaći honorarni posao s pola radnog vremena ili iskoristiti za izgradnju nove veze, uživati u produktivnim hobijima, razvijati nove vještine.

7 – Sve zahtjeva ipak vrijeme

Svaka vještina treba vremena da bi se razvila. Rim nije izgrađen u jednom danu. Za ono što se ljudima čini kao uspjeh preko noći trebalo je 25 godina školovanja i 15 godina truda i rada.

Upravljanje vremenom – Time management [ KARIJERA ]

Ostavite komentar

*