19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Dvije male navike koje vam mogu promijeniti život [ SELFHELP ]

Dvije male navike koje vam mogu promijeniti život

Jedan od problema koji se javlja kod mnogo modernih ljudi koji se informiraju na internetu je da mnogo čitaju o osobnom razvoju i zdravlju, ali da zaglave u toj fazi čitanja. Ako im se jave simptomi neke bolesti oni proučavaju, čitaju desetke članaka o tome koje navike bi trebalo mijenjati i što bi bilo najbolje za njih, ali ne mijenjaju ništa.

Dva sljedeća koraka bi vam trebala pomoći bolje iskoristiti vrijeme:

1.    Čitajte manje

Čitanje daje više znanja, ali u određenoj točci čitanje postaje izlika za odgađanje.

Pa ako želite mijenjati svoje navike ili nešto u svome životu, nemojte samo o tome čitati. Dovoljno će biti jedan ili dva članka. Nije potrebno čitati 10 do 20 članaka ili knjiga o tome kako jesti bolje ili popraviti društveni život.

2. Započnite djelovati

Nakon što ste pročitali nekoliko članaka i informirali što trebate raditi, učinite korak prema tome.

Nazovite prijatelja i dogovorite kavu, nazovite školu i raspitajte se za raspoložive tečajeve ili kupite namirnice i počnite zdravo kuhati.

Ako pročitate nešto što izgleda obećavajuće počnite to primjenjivati već danas, nemojte do unedogled informirati se o tome i razrađivati teorije.