Što životopis govori o vama

      Nema komentara na Što životopis govori o vama

Oglas

zivotopis

Što životopis govori o vama

Nije tajna da životopis igra ključnu ulogu u tome hoćete li biti pozvani na razgovor, zbog toga je važno znati što sve životopis govori o vama. Na njemu je navedeno vaše obrazovanje, vaše iskustvo, vaše vještine, ali između redaka se mogu iščitati još neke sitnice.

-1- Koliko ste zainteresirani za posao

Ovo je najvažnija stvar koju vaš životopis govori o vama. Šaljete li isti životopis za svaki posao na koji se prijavljujete? Kao što zamolba treba biti prilagođena pojedinom poslu, tako trebate prilagoditi i životopis. On može biti temeljen na predlošku, ali u njega trebate uključiti samo iskustvo, vještine i informacije koje su vezane uz posao na koji se prijavljujete.

-2- Koliko znate o poslu za određeno radno mjesto

Ako tražite prvi posao, navest ćete i predmete koje ste slušali na fakultetu, a vezani su za radno mjesto na koje se prijavljujete, ali ako već imate iskustva, tada kolegiji s fakulteta nisu toliko važni kao opis poslova koje ste obavljali. Nemojte nepotrebno pisati o onome što nema uske veze s poslom na koje se prijavljujete. Ali ako ste radili nešto na što ste ponosni, a nema puno veze s radnim mjestom na koje se prijavljujete, ipak to navedite.

-3- Znate li posložiti prioritete

Za većinu poslova na koje se prijavljujete vaši hobiji nisu važni, pa ih nemojte navoditi osim ako izravno ne podupiru vašu kvalifikaciju za posao. Nemojte napominjati ni svoje vjersko ili političko volontiranje, kao ni druge osobne informacije. Bez obzira koliko ste ponosni na neka svoja opredjeljenja ili djela nemojte ih navoditi ako nisu vezana uz posao. Ako previše toga napišete poslodavac bi mogao pretpostaviti kako ne znate procijeniti što vam je bitno u životu i za konkretan posao ili da s previše informacija pokušavate zamaskirati nešto što vam nedostaje. Životopis bi trebao stati na jednu stranicu, osim ako niste već dugo u poslu i imate mnogo postignuća u karijeri.

-4- Koliko ste pismeni i komunikativni

Vaš životopis će otkriti koliko ste pismeni, a rečenice koje upotrebljavate koliko se znate izražavati. Dobro bi bilo kada bi svaki životopis koji šaljete provjerila još jedna osoba kako biste izbjegli sitne pravopisne pogreške.

Odgovori

*