24. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati MAHUNE – detaljno tumačenje –

Sanjati MAHUNE

Sanjati mahune simbolizira potrebu da se više aktivirate oko ostvarenja svojih ciljeva. Snovi o mahunama govore kako ništa u životu ne ide glatko, da biste mahune jeli prije toga mora proći puno faza. Očekujte poteškoće i prepreke, ali tražite načine da ih savladate.

Svrha snova o mahunama je da vas podsjeti kako morate pokušati nadići prepreke i neuspjeh. Oko najboljih stvari u životu uvijek se morate potruditi, ništa ne dolazi s lakoćom. Čak i ako vam se čini da svima drugima sve ide lakše nego vama, to je samo zbog toga što niste u njihovim cipelama i ne znate koliko je teško.

Svi znamo kako su naše želje, naše gorivo, ono što nas motivira i tjera naprijed. Bez želja teško je ostati motiviran, a bez ciljeva želje ostaju samo naše obične misli. Kada postavljamo ciljeve i na temelju njih razrađujemo planove kako ih ostvariti preuzimamo odgovornost za svoj život i pokušavamo ga usmjeriti u smjeru u kojem želimo. Čak i najmanji koraci prema ostvarivanju ciljeva su puno korisniji od samog sanjarenja o željama. Ciljevi ne samo da usmjeravaju naš život, nego i daju smisao našem životu. Kada se trudite ostvariti ciljeve vaš život dobiva potpuno novi smisao. Zbog toga je svjesno usmjeravanje, odnosno kreiranje ciljeva jako bitno. Na taj način postavljamo predispozicije za uspješan život.

Kada težite ostvarenju svojih ciljeva, ono što radite na svakodnevnoj osnovi počinje imati potpuno novo značenje. Svjesno pretvaranje želja u ciljeve pomaže vam da imate kvalitetniji život i u konačnici budete osoba kakva želite biti. Želje pretvorene u ciljeve, počinju se ostvarivati kada napravite plan. Vaš plan mora biti mjerljiv, ostvarljiv i opipljiv. Ako postavite nerealne ciljeve, a ne napravite planove koje možete ostvariti osuđujete se unaprijed na neuspjeh. Vaše samopouzdanje će dodatno pasti, jer ćete misliti da ste nesposobni, a zapravo se radi o krivo definiranim ciljevima.

Također, kada postavljate ciljeve potrudite se da vas oni i emotivno ispunjavaju. Ciljeve koje postavite samo zbog toga što drugi očekuju od vas da ih ostvarite, a emotivno vas ne ispunjavaju nisu dobri ciljevi, jer ne poboljšavaju emotivnu kvalitetu vašeg života, a nisu ni motivirajući. Potrudite se postaviti ciljeve koje vi želite. Kada postavljate ciljeve sami pišete svoju sudbinu, jer ne prepuštate cijeli život slučaju, nego se odlučujete svjesno potruditi oko sebi najvažnijih stvari. Kada birate i postavljate ciljeve i srcem i glavom, koji vas emotivno ispunjavaju, na pravom ste putu do ostvarenja svojih snova.

Snovi o mahunama simboliziraju mnoštvo koraka i zadataka koje treba odraditi na putu do cilja. Kada prema ostvarenju svojih snova idete korak po korak, ostvarujući jedan cilj za drugim, imat ćete osjećaj postignuća, koji će vas motivirati za svaki daljnji korak. Zbog toga je vrlo bitno da svaku svoju želju razradite na ciljeve, a zatim napravite dobre planove i podijelite svaki plan na seriju manjih koraka koje je lako odraditi. Tada ćete svakodnevno moći pratiti koji je vaš napredak. Ako sebi istovremeno dajete nešto čemu ćete se veseliti i nešto što ste uspješno odradili to čini ogromnu razliku za psihu i motivaciju. Na ovaj način ne samo da ćete ostvariti svoje snove, nego ćete i nadmašiti svoja očekivanja.

Također, ovisno o kontekstu snovi o mahunama simboliziraju i duhovnu stranu, te ljubav.

Sanjate li neku osobu u kontekstu mahuna, to znači da tu osobu na duhovnoj ili ljubavnoj razini ipak puno više volite ili cijenite nego što to sebi želite priznati.

Ako mahune u vašem snu nisu zelene, tada je san povezan s plodnosti. Može se odnositi na rođenje djece, ali i na rođenje novih ideja.

Sanjati MAHUNE

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.