29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati MENSTRUACIJU – detaljno tumačenje –

Sanjati menstruaciju

Obično snovi o menstruaciji više sliče na noćne more, nego ugodne snove, jer se rijetko odvijaju u nekom ugodnom okruženju, nego se uglavnom radi o snovima gdje dobivate menstruaciju na nekom javnom mjestu, ili sanjate da očajnički tražite potrepštine za menstruaciju, koje nikako ne možete naći. Snovi o menstruaciji nisu rijetki, mnoge žene često imaju takve snove, ali najčešće ne traže značenje za taj san, jer dominiraju neki drugi simboli u snu.

Snovi o menstruaciji obično govore o tome kako pokušavate zaustaviti neke prirodne promjene u svome životu ili nešto što je već započelo. Također, ovakav san može sugerirati i kako se ne želite baviti nekim osobnim stvarima i radije ignorirate problem nego što preuzimate odgovornost. Sanjati menstruaciju najčešće je znak kako se ne možete pomiriti s nečim što se odvija, ili čak da na podsvjesnoj razini vidite kako se nešto događa, ali sami sebi to još uvijek ne želite priznati.

Ako sanjate kako curi menstrualna krv, takav san govori kako ste previše uzrujani oko tuđih postupaka i ne prihvaćate različitosti. Morate razviti više tolerancije i shvatiti kako su svi ljudi različiti i kako ih uveseljavaju različite stvari, te kako imaju različite ciljeve. Nakon ovakvog sna trebali biste razmisliti o tome da pokušate prihvatiti one s drugačijim stavom, posebno pokazati razumijevanje za najbliže prijatelje ili članove obitelji onda kada se ne slažete s njihovim odabirima.

Ako želite dijete i pokušavate začeti snovi o menstruaciji su odraz vaših strahova, te govore kako se bojite da ni ovaj mjesec nećete ostati trudni. Ovakvi snovi nisu proročanski snovi, da bi vam otkrivali hoćete li zaista ostati trudni, nego su snovi koji govore o vašim strahovima i manjku povjerenja.

Također, sanjarica ponekad snove o menstruaciji tumači tako da oni simboliziraju majčinske instinkte. Prema tom tumačenju, snovi o menstruaciji su način na koji podsvijest signalizira kako zapravo želite biti majka, ali na svjesnoj razini se iz nekog razloga bojite to priznati.

Ako ste žena u menopauzi, a sanjali ste menstruaciju, takav san često simbolizira olakšanje. Napravili ste neki iskorak i oslobodili teških emocija. Pred vama je razdoblje s manje anksioznosti. Za žene koje nemaju više menstruaciju, a sanjaju je, ovakav san je jasan signal kako ne trebate žaliti za nekim prošlim vremenima, nego uživati u novootkrivenoj slobodi. Ovakav san sugerira kako se trebate više brinuti za sebe.

Sanjati menstrualnu krv na odjeći

Ako ste sanjali zaprljanu odjeću s menstrualnom krvi, takav san govori o strahovima da će se otkriti neke vaše tajne iz prošlosti. Također, može simbolizirati i strah od sramoćenja. Ako ste sanjali da ste presvukli zaprljanu odjeću, to je pozitivan znak koji simbolizira da ste spremni osloboditi se strahova i krenuti hrabro naprijed. Ovakvi snovi predstavljaju unutarnju anksioznost, a da biste mogli točno protumačiti na što se ovaj san odnosi trebate se prisjetiti što više simbola iz sna, kako biste mogli pobliže definirati kontekst.

Sanjati higijenske uloške

Sanjati higijenske uloške nije toliko rijedak san, ali mu se vrlo rijetko pridaje pažnja. Većina žena gotovo svakodnevno se susreće s temama uložaka, da oni ni u snu ne ostavljaju neki poseban dojam, pa ih se vrlo rijetko pokušavat protumačiti. Međutim, ako su ulošci glavni simbol vašeg sna i nešto što je činilo temelj sna, tada ga vrijedi pokušati protumačiti.

Snovi o ulošcima najčešće su snovi koji sugeriraju kako trebamo paziti na sebe i brinuti o sobe. Ovakav san govori kako ste dobro povezani sami sa sobom i s onim što osjećate, ali da trebate dovesti u ravnotežu različite aspekte vlastitog života.

Čisti ulošci govore o tome da se petljate u tuđe probleme, dok krvavi ulošci signaliziraju da ste usredotočeni na sebe i imate želju zaštiti nešto svoje i vrijedno.

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.