18. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Pokloni tips & tricks – Opširan vodič za kupovinu poklona

Pokloni tips & tricks – Opširan vodič za kupovinu poklona

Mnogima je kupovanje poklona toliko opterećenje, da umjesto uživanja u činjenici da će nekoga razveseliti, mrze i poklone i rođendane i blagdane zbog toga što im se javlja izraziti stres vezan uz odabir i kupovanje poklona. Još nisu shvatili osnovnu činjenicu vezanu uz poklone, a to je da poklon ne treba biti ni skup, ni značajan, niti mijenjati nekome život. Poklon je samo simbolična stvar koju nekome darujemo sa željom da pokažemo da smo mislili na tu osobu i da smo imali namjeru razveseliti je. Gotovo sve što možete vidjeti u dućanima i izvan njih može biti savršen poklon, ali tajna odabira pravog poklona je spajanju neke stvari s pravom osobom. Kod odabira poklona bliskim osobama koje dobro poznajemo neki stručnjaci sugeriraju kako bi trebali zadovoljiti neko od tri pitanja ispod:

  1. Mogu li kroz poklon predstaviti nekome nešto što bi ga moglo zanimati?
  2. Mogu li mu pokloniti ljepšu verziju nečega što bi kupio sam sebi?
  3. Mogu li ga podsjetiti poklonom na neku njegovu osobinu koja će ga učiniti ponosnim ili sjetnim?

Idealan poklon će zadovoljiti sva tri pitanja, ali poklon koji zadovoljava i samo jedan od kriterija već je izvrsno odabran poklon.

S druge strana kada kupujete poklone za osobe koje ne poznajete dovoljno dobro ne trebate prolaziti kroz procese detaljnog razmišljanja o osobi i što bi joj se moglo svidjeti, jer je ne poznajemo dovoljno da bi to mogli znati. Kriterij koji takav poklon treba zadovoljiti je da bude gesta kojom ćete pokazati da vam je stalo do te osobe. Pokloni osobama koje slabo poznajemo svode se na gestu ljubaznosti, a ne na sadržaj poklona.

Neki preporučuju još jednostavniji način odabira poklona. Upišite u internet tražilicu riječ koja vam prva padne na pamet uz tu osobu. Skrolajte dolje nekoliko sekundi, a zatim se zaustavite. Tu bi se trebao kriti idealan poklon ili bar dodatna ideja za odabir.

Ako pojednostavnite proces odabire i kupovine poklona, tada će vam kupovanje i poklanjanja biti lijepo iskustvo, a ne izvor stresa i anksioznosti. Ukoliko želite cijeli proces pojednostaviti pitajte osobu kojoj poklanjate što želi za poklon.

Ispod ćete pronaći opširan vodič za kupovinu poklona za sve prilike. Donosimo vam općenito ideje za poklone,  poklone prema prilikama, poklone za žene, poklone za djecu…

Predavanje i primanje poklona

Kako nam je najbliži praznik Božić sijede ideje za božićne poklone

Božićni pokloni

Pokloni za žene

Mi žene znamo da smo vrlo komplicirana bića i teško nam je odabrati pravi poklon, ispod ćete pronaći ideje prema dobi kako biste ovaj put zaista pogodili s poklonom.

Pokloni za žene u 20-tim

Pokloni za žene u 30-tim

Pokloni za žene u 40-tim

Pokloni za žene u 50-tim

Pokloni za zaposlene žene – 15 ideja

Pokloni za žene za Valentinovo prema dužini veze

Pokloni od bivše

Pokloni za djecu

Djeca su jednako komplicirana, stoga slijedi i popis poklona za djecu prema prilikama i prema dobi djeteta.

Pokloni za djecu prema dobi

Rođendanski pokloni za djecu prema dobi

Prijedlozi poklona za djecu za sv. Nikolu

Ideje poklona za promociju

Krizma i pokloni za krizmu

Kumstvo na krštenju djeteta

Proslava prve pričesti

Posjet majci i novorođenčetu

7 prijedloga poklona za vašeg maturanta

Pokloni tips & tricks

Ako ste još uvijek neodlučni oko izbora pravog i originalnog poklona pogledajte sugestije ispod poklona prema horoskopskim znakovima, neke trikove vezane uz kupovinu božićnih poklona, te ideje poklona za Valentinovo.

Pokloni po horoskopskim znakovima

Uskrsni pokloni – da ili ne?

Božićni pokloni tips & tricks

Korisni pokloni za kuhinju

Poslovni pokloni – Kako izabrati poklon za partnere?!

Ideje za poklone za Valentinovo ili Dan zaljubljenih