24. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Ideje za poklone za Valentinovo ili Dan zaljubljenih

Ispod ćete pronaći ideje za poklone ovisno o ozbiljnosti vaše veze, odgovor na dilemu treba li poklanjati poklone na Valentinovo bivšim ljubavima, ideje za posebne poklone koje možete sami izraditi, te popis stvari koje nikako ne biste trebali pokloniti za Valentinovo. 

Ideje za poklone za Valentinovo ili Dan zaljubljenih

Ispod ćete pronaći ideje za poklone ovisno o ozbiljnosti vaše veze, odgovor na dilemu treba li poklanjati poklone na Valentinovo bivšim ljubavima, ideje za posebne poklone koje možete sami izraditi, te popis stvari koje nikako ne biste trebali pokloniti za Valentinovo.

Izaberite pravi poklon za Valentinovo ovisno o ozbiljnosti veze

Postoji velika razlika pri izboru poklona jeste li na samom početku veze ili ste u braku.

Pokloni za Valentinovo – za parove na samom početku koji još nisu u vezi

U ovoj fazi najvažnije je poklonom pokazati partneru da znate nešto o njemu, obzirom na kratko vrijeme koje se poznajete. Kupiti nove skije osobi koja mrzi hladnoću je najgora stvar koju možete napraviti, bez obzira na to što su skije iznimno skup poklon. Radije se odlučite za nešto jednostavno, ali nešto što će pokazati kako već poznajete njegov ukus. Npr. kupite CD omiljene grupe, bombonjeru ili ulaznice za utakmicu kluba za koji navija.

Pokloni za Valentinovo – za parove u poluozbiljnoj vezi

Ako još niste razgovarali s partnerom o ozbiljnosti vaše veze vrijeme je da pošaljete pozitivan signal kojim ćete dati do znanja kako želite da vaša veza potraje. Najbolji način je da rezervirate nešto zajedničko unaprijed za slijedeći mjesec. Može se raditi o zajedničkom odlasku u wellness centar ili ulaznicama za premijeru neke predstave ili koncerta. Na taj način ćete pokazati kako u vašim planovima nema nikog drugog.

Pokloni za Valentinovo – za parove koji su u vezi

Ako postoji vrijeme kada trebate malo napuhati poklon to je kada ste u vezi. Ne govorimo o trošenju toliko novaca i poklonu za koji ćete kredit otplaćivati cijeli život, ali nemojte štedjeti. Nakit ili zajednički odmor pokazat će vašu odanost partneru. Sada možete razmisliti o skijama ili sličnom poklonu.

Pokloni za Valentinovo – za zaručene parove

Ako ste se zaručili to znači da planirate s tom osobom provesti ostatak svog života. Partner već sigurno poznaje vaše financijsko stanje pa nemojte pretjerivati, ali kupite nešto čime ćete dati značenje zajedničkom vremenu koje slijedi. To može biti suvenir za vaš budući zajednički dom, foto-album za vaše buduće zajedničke fotografije ili škrinjicu za buduće zajedničke uspomene.

Pokloni za Valentinovo – za parove u braku

Ako ste zajedno već godinama, mislite sentimentalno i ne možete pogriješiti. Prisjetite se dana kada ste se upoznali, što ga e obilježilo? Ili rezervirajte sobu u istom hotelu kao za medeni mjesec. Prisjećanje samih početaka će biti pravo osvježenje.

Pokloni za Valentinovo – za parove s djecom

Parovima s djecom ništa nije tako potrebno kao odmor od djece. Zbog toga poklonite partneru večer bez djece. Unajmite dadilju, pitajte rođake ili prijatelje da pripaze na djecu, a vi se prisjetiti kako je bilo dok niste imali djecu.

Pokloni za Valentinovo bivšoj ljubavi?! Da ili ne?

Prije nego što odlučite pokloniti bivšem partneru nešto za Valentinovo dobro razmislite. Vaš se poklon može interpretirati na potpuno drugačiji način nego što ste vi zamislili.

Valentinovo je tradicionalno dan zaljubljenih, dan kada zaljubljeni razmjenjuju poklone. Pa, ako niste zaljubljeni u bivšeg ili bivšu nemojte ništa poklanjati, jer će druga to strana sigurno interpretirati na takav način.

Pogledajte u sebe i odgonetnite što vi osjećate i zbog čega vam je uopće pala na pamet ideja da biste bivšem trebali pokloniti nešto za Valentinovo?! Želite li biti dobri prijatelji ili se još nešto drugo događa u vama? Ali osim vlastitih motiva razmislite i o drugoj strani. Da li vas bivši još uvijek voli? Može li ga prijateljski poklon zastrašiti? Možda želite novog partnera napraviti ljubomornim? Želite li se upetljati u odnos bivšeg i njegove nove djevojke?

Zaključak je jednostavan. Bivšim ljubavima poklon na Valentinovo dajte samo ako želite pokazati da vam je još uvijek stalo i da biste htjeli pokušati ponovo. U svakom drugom slučaju pokloni nisu nikakva opcija i suzdržite se takvih poriva.

Pokloni za Valentinovo koje možete sami izraditi

Naravno, izbor poklona za Valentinovo može biti vrlo skupa i frustrirajuća egzibicija, ali ne mora… ako ste voljni pokazati malo kreativnosti.

Npr. Valentinovo može biti odličan dan da pokažete koliko vam je stalo i da vam je stalo. To možete napraviti uz pomoć nekog od niže navedenih poklona.

-1- Vi. Umotajte se u crveno rublje.

-2- Fotografije. S digitalnim fotoaparatima možete napraviti prekrasne fotografije, obraditi ih u photoshopu i napraviti album od njih. Neka tematika bude povezana s onim što oboje volite.

-3- Operite mu auto.

-4- Pripremite mu nevjerojatnu večeru u domu.

-5- Ako ste u braku odnesite kolač ili neki drugi poklon njegovim roditeljima.

-6- Izmasirajte ga, ali učinite to uz svjetlo svijeća i uz ugodnu glazbu.

-7- Iznenadite ga striptizom. Neka to bude uz prikladnu glazbu i trash rublje.

-8- Igrajte se. Striptiz poker ili neku drugu izmišljenu prikladnu igru.

Što NE pokloniti za Valentinovo

Naravno ukoliko već kupujemo nekome poklon trudimo se i razveseliti tu osobu, zbog toga nemojte dopustiti da vam reklame ili prijatelji pomute mozak i nagovore vas da kupite neku od sljedećih stvari.

1 – Pokloni s prikrivenim namjerama. Ova skupina uključuje tablete za mršavljenje, knjigu „Kako napredovati u karijeri“ nezaposlenoj osobi, žvakaće gume za odvikavanje od pušenja i sl.

2 –Besmisleni pokloni. Ovo znači da biste prije kupovine trebali razmisliti kome poklanjate, pa nemojte kupiti cd s klasicima osobi koja voli turbo folk, ni obrnuto, bocu vina osobi koja ne pije, parfem osobi koja je alergična na parfeme, ukosnice i pribor za „peglanje“ kose osobi koja ima potpuno kratku frizuru…

3 – Poklone namijenjene drugoj osobi. Ukoliko ste kupili šal djevojci nemojte ga pokloniti poslovnom partneru koji vas je pozvao u zadnji tren na domjenak. Za takve prilike uvijek u stanu pripremite nekoliko boca vina.

4 – Poklone koje ste dobili. Prije nego što i pomislite o ponovnom umatanju onoga što ste dobili odustanite. Poklanjanje poklona vrlo je nepristojno, a može biti i vrlo neugodno.

5 – Svoje slike. Voljeti sebe je dobra stvar, ali opterećivati druge s tim nije.

6 – Umjetnine osobi koja ne cijeni umjetnost. Ako netko nema oko za umjetnost, vi ne možete to svojim poklonima promijeniti.

7 – Poklone s porukom, posebno ne one koji imaju seksualni kontekst. Tu fazu ste trebali preći u osnovnoj školi.

8 – Stručne savjete stručnjacima. Neki ljudi znaju mnogo o nekoj temi, a ako znaju morali su od nekud to saznati. Velika je vjerojatnost da tu knjigu već imaju, napisane savjete znaju ili im ne više trebaju.

Vezane teme – Valentinovo