20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kada je nemoguće preboljeti prekid veze?!

Kako se suočiti s novonastalom situacijom i nastaviti s normalnim životom bez gorčine u duši i tuge u srcu...

Kada je nemoguće preboljeti prekid veze?!

Kada je nemoguće preboljeti prekid veze?!

Kako se suočiti s novonastalom situacijom i nastaviti s normalnim životom bez gorčine u duši i tuge u srcu?!

Svi uvijek čujemo za taktike kako preboljeti prekid veze, ali često se osobe nalaze u situaciji da je prebolijevanje neke veze nemoguća misija, da se stalno i iznova mislim vraćaju na istu osobu, da su tužne, nesretne i naprosto i dalje zaljubljene u osobu s kojom su bile u vezi.

Ispod su prijedlozi za one koji se nalaze u takvoj situaciji, kada žele preboljeti prekid, ali im nikako ne polazi za rukom.

Ponekad nemogućnost prebolijevanja prekida nije u tome što smo ludo zaljubljeni u nekoga, nego jednostavno iz razloga što krivo postupamo i na krive načine tražimo načina za kretanje dalje.

Jedan od osnovnih problema su i društveni mediji. Ništa vas neće podsjećati na bivšeg partnera kao njegove fotografije na Instagramu. Vjerojatno možete nabrojiti milijun razloga zbog koji ćete ostati prijatelji na društvenim mrežama, ali svaki kontakt bilo u živo ili na društvenim mrežama pretvara se u prijetnju koja onemogućava da prebolite prekid. Ako prekinete praćenje i prijateljstvo na društvenim mrežama nemojte misliti kako od nečega bježite, jednostavno pravite odmak kako biste lakše preboljeli prekid. Na taj način stvarate više vremena i energije za važniju osobu, sebe. Ako želite nekoga peboljeti, a čini vam se nemoguće pokušajte s ova tri savjete

  • Maknite ih sa svoga profila
  • Recite prijateljima da vam prestanu slati slike ekrana
  • promijenite zvukove dolaznih poruka na svim računima, promijenite pozadinu i tip slova, kako bi vas što manje tehnologija i profili podsjećali da neke „sretna” remena.
  • Ostanite ustrajni u svojoj odluci.

Dalje, za preboljeti prekid postoji nekoliko uobičajenih taktika, koje su opisane u članku na linku ispod, no ni jedna neće djelovati ukoliko niste donijeli čvrstu odluku da želite partnera zaboraviti potpuno.

Ostati s nekim u kontaktu s kim ste imali više od prijateljstva stalno će otvarati stalne rane. I najjednostavniji kontakt je dovoljan da razmišljate, oklijevate, uspoređujete i čeznete.

Ako želite pomirbu i mislite da za to ima šanse, nikako nećete moći preboljeti prekid dok to ne provjerite. 

Ukoliko još uvijek razmišljate o njemu ili njoj, maštate o dramatičnom ili filmskom povratku, zamišljate situaciju kada će vam doći i priznati kako vas još uvijek voli, niste spremni za oporavak.

Pokušajte neko vrijeme (ali ne predugo, najbolje odredite neki rok, 15 dana ili mjesec) nijekati prekid.

Jednostavno ignorirajte prekid, pravite se kao da se ništa nije desilo, odlazite na posao, radite na novim projektima. Pokušajte se okružiti sa što više ljudi, tako da se ne osjećate usamljeno i kako biste što manje razmišljali o partneru. Njega nemojte zvati, ne tražite krivca. Zamislite da je otišao na godišnji odmor i da će sve biti super kad se vrati. Jer možda i hoće!

Kada prođe to vrijeme, koje ste odlučili ignorirati prekid, moći ćete sjesti i razmisliti, kako vam je izgledao život bez njega, želite li da vam se vrati u život?! Jeste li uspjeli bez njega?!  Koliko vam nedostaje i želite li ga zaista natrag, a i bivšem partneru dat ćete na taj način dovoljno vremena da razmisli o istim stvarima.

Ukoliko želite novu priliku, ne dopustite da vas ponos, sram ili strah omete.

Sigurno najbolje poznajete bivšeg partnera i možete predvidjeti njegove reakcije, stoga se odlučite za najbolji način na koji ćete mu prići. Ili ga nazovite, dogovorite sastanak, pošaljite mail…

Recite ono što mislite, najiskrenije, bez optuživanja, prebacivanja krivnje i predložite pomirbu. Ukoliko se pomirite – super, no ukoliko vas partner odbije prebacite se na članak ispod i i nastavite s čitanjem.

Kako preboljeti prekid: