7 signala da ste možda “control freak”

7 signala da ste možda control freak

 

Teško vjerujete ljudima? Mrzite odgađati poslove? Je li vaša najgora noćna mora da će vam netko prirediti tulum iznenađenja? Ako se prepoznajete, niste jedine, ankete pokazuju kako većina modernih žena pokazuje neke signale maničnog kontroliranja ponašanja. Ipak, ako prepoznate neke od znakova morate znati kako to nije ništa pohvalno. Radite na tome da promijenite svoj stav i ponašanje. Za početak se opustite i dopustite drugima da vode svoj život kako žele.

-1- Mrzite sjediti na zadnjem sjedalu automobila

Mrzite uopće biti u automobilu dok netko drugi vozi? Da li se zgrčite i pritišćete imaginarne pedale, a ponekad se toliko udubite u zamišljenu vožnju da ne možete pratiti razgovor?

-2- Kako drugi diraju vaše stvari

Možete li zamisliti išta gore nego da vam netko kopa po torbi dok traži papirnate maramice? Obuje vaše cipele ili proba vaše naočale? Posebno ako to radi bez pitanja?

-3- Šampion ste u dijetama

Možete se pridržavati dijete koju god zamislite, a s druge strane vrlo ste izbirljivi prema hrani. Osobe s kontrolnom anksioznošću vrlo je teško zadovoljiti. Ne jedete meso možda ili iza 6 sati, nikad se nećete prejesti ili imate bilo koji sličan simptom.

-4- Opsesivno morate znati gdje je partner

Nazovete li nekad partnera samo da pitate gdje je? Ne mislimo na slatki „mislim na tebe“ razgovor uz ručak nego vas stvarno zanima gdje je? Bez ikakvog razloga samo želite znati gdje je?

-5- Radije biste planirali svoju nego otišli na tuđu zabavu

Mislite li na svakoj zabavi kako biste vi nešto napravili drugačije, da ne kažemo bolje?

-6- Prekritični ste prema sebi

Postavljate li sebi previsoke standarde i često se razočarate ako ih ne dosegnete? Osobe s problemima s kontrolom najčešće nisu stroge samo prema drugima nego i sebi.

-7- Ljudi vam znaju reći da ste control freak

Ako vam netko kaže da ste control freak, osim ako se radi o vašoj kćeri teenagerki, velika je vjerojatnost da jeste.