Osjećate li se loše?!

Osjećate li se loše?!

Danas i ne samo danas, nego već 5, a možda i šest dana muči vas nešto «iznutra». Osjećate se ružnom, nezadovoljnom, ništa vam ne ide. Niste sposobni napredovati, a pitate li se i vrijedite li uopće išta?!

E, pa to je zaista samo osjećaj, koji možete pobijediti…

Većina žena kada se osjeća loše tako se i ponaša. Dakle, oblači ružnu odjeću, ne šminka se, tmurna je, čangrizava… Normalno je da se taj osjećaj takvim ponašanjem produžuje, sve do trenutka kada prestaje biti osjećaj i postaje stvarno stanje…

Stoga, nemojte se prepustiti i čekati da se stanje samo od sebe popravi. Ništa se neće riješiti ako se ne potrudite. Partneru nećete postati zanimljiviji i ljepši ako samo sjedite pred televizorom i sve više se zapuštate. Ni na poslu nećete napredovati ako u ured svaki dan dolazite mrzovoljni i ljuti, kako na druge tako i na sebe.

Za početak se odmorite od svega i mislite samo na lijepe i vama drage stvari. Zatim napravite popis onoga što vas deprimira. Pogledajte što se može promijeniti.

Potrebno je započeti s malim stvarima. Recimo, možete započeti s ormarom. Odvojite lijepu odjeću od one koja vam je neudobna ili one koja vam je udobna ali je preširoka ili ofucana. Nakon ormara sjedite pred ogledalo. Počupajte obrve i napravite frizuru. Nazovite prijateljicu i dogovorite kavu, ne za jednom u budućnosti, nego za večeras.

Pokušajte i s jutarnjom tjelovježbom. Jutarnje razgibavanje će vam unijeti svježinu u ostatak dana. Zapamtite energija stvara energiju. Što se više krećete više ćete imati energije za dalje. Na poslu ne prigovarajte, ne ogovarajte i trudite se biti ljubazni i veseli. Ako vama netko pokuša pokvariti dan ne morate ga vi pokvariti zbog toga ostalim vašim klijentima ili kolegama.

Budite optimistični. I ignorirajte loše stvari. Malo se «pravite ludi». Nemojte se živcirati zbog gužve ili kretena koji je prošao kroz crveno. Pokušajte tako nekoliko dana brinuti se samo o sebi i sebi priuštiti smo najbolje.

Pokušajte uživati u životu. I svakom novom danu, jer samo jednu priliku imate. Glavu gore i sretno!!!

Depresija – uzroci i simptomi, kako si pomoći, a što ne pomaže | SELFHELP |