Kako biti prisutan u vezi – ovdje i sada [ LJUBAV ]

Kako biti prisutan u vezi – ovdje i sada

Većina žena kada je u vezi uvijek misli o mjesecima unaprijed umjesto da se usredotoči na ono što trenutno proživljava. Naravno, takav stav dodaje mnogo pritiska u vezu. Ipak, okrenutost prema sadašnjem trenutku u vezi, kao i u drugim područjima života, mijenja stvari na bolje.

Život je kratak i čini nam se da dan nema nikad dovoljno sati za sve što želimo, što je možda jedan od razloga zbog čega uvijek negdje žurimo umjesto da uživamo u putu.

Ali, za one koji žele biti prisutniji u sadašnjem trenutku, uvijek postoje načini kako to postići.

– Nemojte govoriti o budućnosti dok nešto radite –

Kada govorite kako nešto morate ponoviti u budućnosti, dok to trenutno radite, misli skrećete s trenutnog iskustva i ne možete uživati onoliko koliko biste htjeli. Ako nešto ponovite, sigurno neće biti jednako kao prvi put, stoga uživajte dok traje.

– Shvatite kako briga neće popraviti stvari –

Zabrinutost u pravilu ne vodi ni do čega pozitivnog. Može voditi do paranoje, zavisti, ljubomore, dodatnog stresa i progovaranja. Ipak, zabrinutost neće promijeniti situaciju.

Prava je istina da osobe provode sate i sate svog života zabrinute o stvarima oko kojih i tako nemaju kontrole. Stoga, svaki put kada se započnete brinuti oko nečega u budućnosti, prisjetite se pozitivnih stvari koje biste mogli raditi tog trenutka umjesto da razmišljate o nečemu na što ne možete utjecati.

– Nemojte raditi previše odjedanput –

Nemojte se dopisivati s prijateljicama dok gledate film. Radije uživajte u filmu i partnerovom društvu. Također, nemojte dok ste s prijateljicama razmišljati o svađi koju ste imali s partnerom ili razmišljati o tome gdje je.

– Kreirajte mentalne slike –

Tijekom posebnih trenutaka u vašoj vezi zaustavite se i usredotočite se na to kako se osjećate, uzmite svaki detalj u obzir i memorirajte sliku. Ponekad vrlo jednostavna iskustva mogu postati posebna ako zapamtite osjećaj i u potpunosti ih iskusite. A to će vam pomoći i da imate bogatija sjećanja u budućnosti.