Formula za uspjeh veze: Žena bi trebala biti starija [ LJUBAV ]

6. rujna 2020. By COVER magazin

Formula za uspjeh veze: Žena bi trebala biti starija 7 godina

Čini se kako ipak nije točna tvrdnja da najbolje funkcioniraju parovi istih godina. Američki znanstvenici su proveli opsežno istraživanje kojim su došli do teorije kako u današnjim vremenima međusobno najbolje odgovaraju žene u tridesetim godinama i muškarci u kasnim dvadesetim ili žene u ranim četrdesetim i muškarci u tridesetim godinama.

Kažu kako su žene tih godina svjesnije svog biološkog sata, imaju veći libido, time zabavnije, ali i spremnije na kompromise.

Psiholozi koji su proveli istraživanje kažu kako najbolje odnose sa suprotnim spolom imaju žene između 27 i 45 godina, objavljeno je u časopisu Personality And Individual Differences.

Dr. Pam Spurr je pojasnila: „Čini se kako žene u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim ispoljavaju ono najbolje od sebe. Mnogo su hrabrije i zabavnije za svaki oblik partnerskog suživota. To vrijedi za muškarce od 25. do 35. godine, jer im kasnije postaju druga područja važnija od ljubavi, primjerice financije i osobni uspjeh“. Također, mlađe žene od 30 sklonije su traženju partnera prema drugim kriterijima, npr. materijalnim, od žena u tridesetim i četrdesetim koje su se na poslovnom polju same afirmirale, te kod partnera traže karakterne kvalitete.  Pojednostavljeno rečeno, ženama u dvadesetim treba netko da im plati večeru, dok ženama u tridesetim treba ugodno društvo za večeru.

Dr. Allan Pacey, stručnjak sa Sveučilišta Sheffield kaže kako žene između 27 i 45 godina se jednostavno tako ponašaju jer im je to prirodno. „Evolucija posljednjih stotina tisuća godina mnogo je utjecala na ponašanje žena, ali ipak se žene i dalje ponašaju prema svome instinktu. Zbog toga su najbolje partnerice u dobi od između 27 i 45 godina. S druge strane muškarci se seksualno razvijaju ranije. Stariji muškarac vjerojatno može ponuditi bolju financijsku sigurnost i brigu, ali ako žele zdravu djecu i odnos žene bi trebale birati mlađe muškarce“, dodaje dr. Pacey.

Kako zavesti mlađeg dečka?!

Nije tajna, trend je biti s mlađim muškarcem. Neke žene jednostavno prirodno teže mlađim muškarcima, dok su druge shvatile kako su im oni zanimljiviji. Mlađi muškarci imaju više energije, izgledaju bolje i zabavniji su.

Ako mlađi muškarci ne obraćaju pozornost na vas, nemojte se obeshrabriti. Lako je biti uspješan i kod njih. Uz nekoliko sljedećih savjeta možete naići na pravog, a ako ništa dugo bar se dobro zabaviti.

-1- Istaknite se

„Radim sa sedam godina mlađim dečkom“, objašnjava Nina. „Mislim da nije o meni razmišljao kao mogućoj djevojci, ali je definitivno flertao sa mnom. Sve dok nisam pokazala da sam zainteresirana. Sada smo u vezi već tri godine“.
Ako primijeti da ste zainteresirani vjerojatno će zagristi. Stoga, budite pristupačni i pokažite zanimanje za njega i ono čim se bavi.

-2- Budite mladi u srcu

Marko, tridesetjednogodišnjak koji je u braku s 8 godina starijom ženom, kaže kako ni ne primjećuje da je ona starija. „Privlači me njena sofisticirana osobnost. Osim toga mislim kako ima jednako energije kao i djevojke moje dobi. Nisam upoznao zabavniju od nje“.

Važno je dakle, da budete mlade u srcu. Ako imate 40, ponašanje u skladu sa svojim godinama bi značilo da ćete vikendom ostati u stanu i baviti se kućanskim poslovima. Nemojte! Izađite van u klubove, plešite, družite se… Samo zbog toga što ste u određenim godinama ne morate biti dosadni ni dosađivati se.

-3- Istaknite ono što imate, a mlađe djevojke nemaju

Ako ste prošli više toga u životu vjerojatno imate ponuditi mnogo više nego mlađe djevojke. Slobodno to istaknite. Nemojte se bojati razgovarati o svome životnom iskustvu. Ipak, budite informativni, a ne savjetodavni.

-4- Zaboravite na godine

Današnja životna iskustva toliko su različita da sama brojka ništa ne predstavlja. Godine nisu ništa drugo nego obični broj. Ako vas netko privlači tražite zajedničke osobine i karakternu sličnost, a ne brojčanu.

Svaka druga žena bi mlađeg muškarca

Ako smatramo kako smo u svemu slični zapadu za očekivati je kako će se trend hodanja s mlađim muškarcem uskoro preseliti i kod nas.

Jedna anketa provedena u Njemačkoj na oko 5.000 žena pokazala je kako više od polovice njih želi mlađeg muškarca, a kako je za oko trećinu single žena starijih od 45 godina dobra opcija muškarac mlađi sedam godina od njih.