Da sam samo… Prestati žaliti za propuštenim prilikama [ SELFHELP ]

Da sam samo… Žaljenje za propuštenim prilikama

Budući da većina naših iskustava ima svoje razloge i posljedice prirodno je da želimo opravdati svoje postupke.

Ponekad se vraćamo u neke okolnosti i razmišljamo kako bi da smo ostvarili neki cilj postigli potpuno stanje sreće. Kao posljedica takvog razmišljanja, sreća nam je uvijek izvan dosega, a traganje za njom nam se čini ništa više nego nedostižni san.

Međutim, prava istina je da zadovoljstvo i potpuna sreća nikada nisu rezultati izvanjskih uspjeha ili situacije. Iako se život sastoji od izvanjskih elemenata ispunjenje možemo pronaći samo u sebi.

Ako to zaboravimo lako ćemo zapeti u fazi “da sam samo…”. S druge strane ako smo puni i zreli iznutra, bez žaljenja možemo nastaviti bez obzira kakva razočarenja prošli u životu.

Životne okolnosti u kojima živimo imaju potencijala unijeti oboje, i radost i nezadovoljstvo u naš život. Zbog toga se uvijek pametnije oslanjati na ono što pronalazimo u sebi, nego na vrtuljke emocija kroz koje prolazimo u raznim životnim situacijama. Bez obzira radilo se o partneru koji vas je ostavio, poslu koji ste izgubili ili stvari bez koje ste ostali u sebi imate potencijala biti sretni i bez njih.

Da ste zapeli u životnoj zamci “da sam samo…” prepoznat ćete po tome što unutarnju prazninu ne možete ničim izvanjskim popuniti.

Riješiti ovaj problem možete tako da napravite popis svih “da sam samo” stvari. Tada doslovno i figurativno riješite se tog popisa tako što ćete ga poderati ili spaliti. Ova jednostavna akcija može vam pomoći nastaviti se kretati i osloboditi vas utega prošlosti, te vas omogućiti da napravite nov i uravnotežen početak, neopterećen žaljenjima i neispunjenim željama.

Vjerojatno će i dalje biti razdoblja u vašem životu kada ćete tražiti magičnu formulu koja bi vas ispunila kroz samo jednu stvar ili želju, međutim, svi sastojci uvijek dolaze u paketu i sreća je uvijek smjesa svih životnih sastojaka, a nikako jedan sam po sebi.

Kada tražite zadovoljstvo i sreću, usredotočite se na svoju nutrinu, jedino tada ćete je sigurno pronaći.