Živite svoj san [ SELFHELP ]

      Nema komentara na Živite svoj san [ SELFHELP ]

Živite svoj san

Ako si postavite pitanje „Koji san leži duboko u mome srcu?“ vjerojatno ćete odgovoriti: „Zaboravio sam kako sanjati“, „Razočarenja u životu naučila su me da ne vrijedi sanjati“, „Zbog razmišljanja o neplaćenim računima nemam vremena za snove“ ili „Toliko sam pomagala drugima da ostvare svoje, da su moji postali nedostižni“.

Snovi se mogu izgubiti

S vremena na vrijeme većina nas se treba podsjetiti kako sanjati. Svakodnevni život pretvara snove u pepeo. Zapalite vatru svojih snova svako malo. Ako ih ne sanjate, sigurno ih nećete ni živjeti.

Da bi ostvarili snove treba vremena

Nitko ne živi svoj san bez uloženog truda. Da biste ostvarili svoje snove treba vam vjere, truda i zalaganja. Većina nas sanjari u sjeni prašine prošlih iskustava. Podignite se, otresite prašinu i počnite sanjariti nove snove.

Podijelite snove

Svoje snove podijelite s osobama koje će vas ohrabrivati. Svi imamo dana u kojima gubimo nadu, ali ako imate nekoga u blizini tko će vas podsjećati na vašu vrijednost i sposobnost lakše je prebroditi takve dane.

Imenujte snove

Dajte imena pojedinim svojim snovima. Zapišite ih, zatim sanjarite o njihovom ostvarenju dodajući sve više detalja.

Definirajte san

Definirati san znači definirat pravi put prema njegovom ostvarenju. Razmislite točno što vam treba, koliko bi put trebao trajati, tko vam može pomoći, koja nova znanja trebate usvojiti… Identificirajte kuda idete.

Osigurajte se

Drugim riječima odradite domaću zadaću. Saznajte koje se sve okolnosti trebaju posložiti i što vi trebate odraditi da bi ostvarili san. Koliko će vas to koštati? Kada ćete započeti? Što ćete morati žrtvovati i čega se odreći? Kalkulirajte rizike.

Oboružajte se

Počnite prikupljati potrebna znanja i novce. Upišite potrebne tečajeve, usavršavanja, radite na sebi. Većina snova propadne zbog toga što nikada ne poduzmemo prvi korak.

Budite spremni na odricanje

Snovi zahtijevaju rad i trud, a često i žrtvu. Nekih stvari ćete se morati odreći. Budite uporni.

Budite organizirani

Morate znati svoje prioritete i držite ih se. Nemojte dopustiti da se žaljenje za prošlosti ili strah od budućnosti ispriječi na putu ostvarenja snova.

Kako ostvariti svoje želje [ SELFHELP ]