4 načina da okrenete vrijeme u svoju korist [ SELFHELP ]

4 načina da okrenete vrijeme u svoju korist

Vjerojatno, kao i mnogi, imate nebrojeno mnogo projekata koje biste radili?! Možda sanjate o pokretanju vlastitog biznisa, pisanju novele, učenju nekog stranog jezika ili usavršavanju. Ili možda želite očistiti garažu, organizirati dokumente, popraviti stubište?! Možda jednostavno želite redovito vježbati, meditirati ili pisati dnevnik… Ali jednostavno ne stižete.

 Iskoristite prve sate

Koliko ste puta sebi rekli da ćete započeti s pisanjem kada završite ostale poslove? I koliko puta ste stigli do kraja dana bez energije za takve poslove. Koliko puta se pojavilo nešto neočekivano i ukralo vam vrijeme koje ste trebali posvetiti radu na tom cilju?

Jedno od lakših rješenja tog problema koje se nameće je da uzmete prvi sat svoga dana i posvetite se tome. Sve drugo može čekati jedan sat.

Planirajte unaprijed

Ako nemate vremena za čišćenje garaže ili prikupljanje informacija o pokretanju biznisa, otvorite kalendar i pogledajte nekoliko tjedana unaprijed, te rezervirajte datum za tu stvar. Tretirajte tu zabilješku vrlo ozbiljno, kao npr. da idete na odmor ili vas je netko zamolio da volontirate na lokalnom događaju. Ako vas bilo tko traži da nešto odradite tog datuma odgovorite kako ste zauzeti.

 Pitajte prijatelje

Nitko ne može sve sam, a tada bi trebali prijatelji i obitelj uskočiti.
Nemojte se bojati pitati potporu i pomoć kada vam treba. Većini ljudi bit će drago što vam mogu učiniti uslugu. Zbog toga slobodno pitajte prijatelja da vam pripazi na djecu dok pravite svoj poslovni plan. Neka muž skuha večeru dok ste vi u teretani, tražite savjet od prijatelja koji se bolje razumije u financije…

Iskoristite snagu volje

Uspjeli ste pronaći vremena, ali nemate volje raditi na onome što se zamislili?! Velike su šanse da bez obzira koliko nešto htjeli da će se pojaviti trenuci kada ste umorni, nemate volje ili ideje za sljedeći korak. U takvim trenucima radije ćete odgovarati na mailove, gledati televiziju ili spavati, a upravo tada bi trebala uskočiti snaga volje. Nemojte sebi reći „nemam volje za to“, jer svi imamo jaku snagu volje. Ponekad se jednostavno morate natjerati raditi ono što ne želite u tom trenutku, jer je to jedini način da napredujete.

Tehnike za povećanje snage volje [ SELFHELP ]

5 savjeta Leonarda da Vincija kako iskoristiti vrijeme [ SELFHELP ]