Kako se više družiti s obitelji i prijateljima [ SELFHELP ]

Kako se više družiti s obitelji i prijateljima

Jedno istraživanje koje je provedeno prošle godine u Americi pokazalo je kako druženje s drugim ljudima (obitelji i prijateljima)  značajno utječe na zadovoljstvo životom. Najsretnijima su se pokazale osobe koje su u društvu provodile 9 ili više sati dnevno.

U stara vremena obitelj i prijatelji češće su se posjećivali, te čvršće povezivali. Sada ako ste sretnik možete svoju obitelj vidjeti za blagdane, a susjedu znate ime.

Ispod slijedi nekoliko zanimljivih načina na koje možete ponovno početi stvarati čvršće veze s osobama koje su vam drage.

-1- Započnite s društvenim igrama. Odvojite jednu večer u tjednu kada ćete se nalaziti u vašem domu kako biste igrali karte. Vjerojatno se sjećate kako su vaši roditelji redovito se nalazili sa svojim rođacima bar jedanput tjedno. Ako imate djecu još bolje. Mogu se igrati ili gledati tv. Na taj način će se i oni zbližiti i izgraditi veze za cijeli život.

-2- Priredite „donesite hranu“ zabavu. Nitko od nas si ne može priuštiti velika okupljanja i zabave dosta često, ali ih može organizirati. Dom će vam biti pun ljudi, a to će vas koštati vrlo malo, jer će svatko sa sobom donijeti nešto za jelo. Vi kao domaćin možete pripremiti kavu, čaj ili nešto slično.

-3- Organizirajte zajedničke aktivnosti. Ako su se svi drugi ulijenili to ne znači da trebate i vi. Redovito organizirajte druženja u parku, odbojkaške utakmice, badminton i slična druženja. Aktivnosti vam mogu pomoći zbližiti se s obitelji jer ćete se opustiti i lakše uspostaviti komunikaciju, posebno ako se dugo vremena niste vidjeli.

-4- Odmore radite u istom mjestu. Dogovarajte se s članovima obitelji gdje će oni ljetovati/zimovati pa im se pridružite. Ako pravite ili kupujete vikendicu kupite je tamo gdje je već neki vaši prijatelji ili rođaci imaju.

– 5 – Nemojte zamjerati. Ako su vas prijatelji ili rođaci već nekoliko puta iznevjerili, svaki put im pružite novu šansu. Osim ako vam nisu nanijeli veliku štetu, pređite preko svog ponosa i nastavite se družiti. A sitnice naučite ignorirati.