Stvari koje volim na sebi [ SELFHELP ]

14. svibnja 2020. By COVER magazin

Stvari koje volim na sebi

Najdublja i najčvršća veza koju ćemo ikad imati je ona sa samima sobom, zbog toga je učinite lijepom. Jedino sami sebe pratimo kroz sva životna iskustva. Zbog toga biste se morali sprijateljiti sami sa sobom, zavoljeti se, biti ponosni na sebe, biti sebi najveća potpora i u svakom trenutku čvrsto stajati iza svojih odluka.

Čini se lako reći, ali u stvari cijeli život se iz ovog ili onog razloga mučimo sa vjerom u sebe. Sami smo sebi najveći kritičari.

Kako biste se podsjetili na svoju veličinu i važnost, morate svakodnevno raditi na samopouzdanju.

Započnite time što ćete zapisati najmanje pet stvari koje volite na sebi.  Ali nemojte biti skromni. Ako vam je teško uputiti pet pohvala sebi, to već upućuje na veliki nedostatak vjere u sebe. Tada biste ovu i druge slične vježbe trebali zaista ozbiljnije shvaćati.

Prilikom nabrajanja nemojte uključiti samo fizičke atribute, budući da je naše tijelo samo jedan dio onoga što jesmo.  Ako ne znate ili niste sigurni koji su atributi zaista pozitivni prisjetite se onih koje cijenite na prijateljima, jer vjerojatno takve kvalitete i sami posjedujete.

Još jedan način da završite svoje nabrajanje je da se prisjetite pet stvari koje ne volite na sebi, nakon toga pronađite nešto u tim negativnim osobinama što vam se ipak sviđa.

Ovaj postupak ponavljajte najmanje tjedan dana, svaki dan smišljajući pet novih pozitivnih osobina koje vidite na sebi. Na kraju tjedna pročitajte popis na glas stojeći ispred ogledala.  Iako ćete se možda osjećati glupasto stojeći ispred ogledala i hvaleći sebe, važno je da se vidite kako biste u glavi povezali te osobine sa sobom i kako biste imali potpunu sliku osobe o kojoj govorite.

Zapamtite, upravo kada vam se ova vježba čini najodbojnijom i smiješnom to znači da vam je vrlo potrebna. Ljudi koji vjeruju u sebe nemaju problema ni raditi «gluparije», ako vjeruju da će im to biti od koristi.

Ako odvojimo dovoljno vremena kako bismo vidjeli sebe u pravom svjetlu, kao nekoga koga volimo i kome se divimo, postat ćemo sebi puno bolji prijatelj i suputnik kroz život.