5. prosinca 2023.

COVER magazin.com

Life & style portal

Najučinkovitija taktika da mu se svidite [ LJUBAV ]

Ova taktika toliko je jednostavna i lagana da nećete moći vjerovati koliko je učinkovita...

Najučinkovitija taktika da mu se svidite

Pokažite sličnost

Ova taktika toliko je jednostavna i lagana da nećete moći vjerovati koliko je učinkovita. Nema ništa gore nego biti s nekim u društvu znajući da nije za vas u bilo kojem smislu.

Tehnika „zrcaljenja“ može biti rješenje problema. Toliko je jednostavna i lagana da nećete moći vjerovati koliko je učinkovita. Ipak, kada shvatite principe koji se kriju iza nje shvatit ćete njenu moć.

Zrcaljenje je poznata mimička taktika gdje neka osoba kopira neverbalni govor, pokrete i radnje tijela, pa čak i vokalne osobnosti i ponašanje druge osobe. Poznato je kako ova taktika djeluje podsvjesno, a može izazvati interes, ali i ukazivati na zainteresiranost druge strane.

Osnovni faktor krije se u ljudskoj prirodi: ljudi vjeruju ljudima koji su slični, a imaju manje povjerenja u osobe koje se čine drugačijima. Zbog toga i postoji toliko predrasuda u svijetu. Drevni zaostatak, moglo bi se reći, još od vremena kada je plemenskom čovjeku susretanje nepoznatog lica značilo opasnost.

Većina nas pokušava se oduprijeti ovom nagonu, ipak postavlja se pitanje ako ste u vezi s nekom osobom, trebate li raditi na sebi kako biste olakšali njemu ili jednostavno trebate biti svoji? Povjerenje je najvažnija osnova svake veze. Koristite li tehniku zrcaljenja tada će osoba koja vas je privukla instinktivno osjećati kako se vama može vjerovati.

Ustvari, drevni instinkti još uvijek su prisutni i u modernom društvu, te vrlo brzo možemo detektirati osobu koja vam ne odgovara. Na nekoj dubokoj razini podsvijesti uvijek se pale alarmi koji nas upozoravaju kako nešto nije u redu, nevažno koliko im se trudili oduprijeti.  Međutim, uskladimo li se s tom osobom, osjećaj ugroženosti će nestati, a barijere će pasti.

Kako možemo navesti nekoga da misli kako smo slični? Osim u stilu odijevanja, pokušajte s gestama i njihovom ritmu kopirati tu osobu. Recimo da sjedite na kavi i kako ta osoba sjedi preko puta vas, uvaljena u stolicu, neprestano govoreći o nečemu. Zrcaljenje bi značilo uvaliti se u svoju stolicu i slušati.

S druge strane, naslonite li se laktom na stol, vaše tijelo će signalizirati kako vam je priča dosadna.

Jeste li ikad primijetili kako parovi koji su dugo u vezi sve više nalikuju jedan drugome. Slično se odijevaju i služe se sličnim gestama i gestikulacijom. Oni zrcale jedno drugo bez da o tome razmišljaju, zbog toga što su potpuno usklađeni i slični. No što je iznenađujuće, zrcaljenje vam može pomoći potaknuti ljubav.  Zbog čega je to tako?

Prvo, ne možete nekoga iskreno voljeti ako ste previše koncentrirani na sebe. Što znači, potrudite li se zrcaliti drugu osobu, više ćete svoju pažnje usmjeriti na nju. Zrcaljenjem se podsvjesno pokazuje stvarna zainteresiranost kada se ono ne koristi kao neka taktika nego je u prirodi čovjeka.

Drugo, zrcaljenje doprinosi osjećaju usklađenosti i s vaše strane. I vi ćete instinktivno početi više vjerovati kako vam osoba zaista odgovara.

Zbog toga sviđa li vam se sportski tip, ne pojavljujte se ušminkani na štiklicama. Tehniku zrcaljenja upotrijebite na sve aspekte života, koristite govor tijela, te pokažite kako se slažete s nekim stojeći i sjedeći na isti način.

Također, pokušajte uhvatiti sličan ritam pokreta. Primijetite li da ta osoba ima snažan sustav vjerovanja, reflektirajte neke njene misli, kako biste pokazali slaganje.

Na takav način će ta osoba stvoriti snažan osjećaj da ste netko sličan, vrijedan povjerenja i bit će oduševljena vama.

Naravno, jednom kada se povežete nemojte se ustručavati pokazati svoje pravo lice, ne trebate tu osobu i dalje zrcaliti, jer jednom kada se stvori osjećaj usklađenosti i povjerenja, razlike će se doživljavati na puno blaži način.

Vezano

Kako se svidjeti simpatiji i kako znati sviđate li joj se

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST