Koristi limuna u kućanstvu

Koristi limuna u kućanstvu

Koristi limuna u kućanstvu

Koristi limuna u kućanstvu

U većini kućanstava gotovo uvijek možete pronaći limun. Osim što je ljekovit, limun možete koristiti i za čišćenje vašeg doma. Ostavlja ugodan i svjež miris, manje je štetan od većine preparata za čišćenje.

Limun možete upotrijebiti za :

-Čišćenje pećnice– prije nego što kupite najjače sredstvo puno kemikalija radije iscijedite limun, dodajte malo soli i istrljajte po masnoj površini te prebrišite ručnikom. Budite oprezni da ne tretirate površine koje bi limunska kiselina mogla oštetiti.

-Čišćenje kamenca- ukoliko vam se pojavio kamenac na kuhalu za vodu, najbolje rješenje je  napuniti kuhalo vodom, narezati kriške limuna te ih dodati u vodu i pustiti da voda proključa. Zatim isključite kuhalo, dobro isperite i isušite.

-Čišćenje mikrovalne pećnice – zdjelu napunite do pola hladnom vodom te dodajte limunovu koricu. Upalite mikrovalnu na otprilike 5 minuta kako bi voda prokuhala te se stvorila para koja će se raširiti po mikrovalnoj te otopiti masnoće. Uklonite zdjelu s vodom oprezno i prebrišite sve ručnikom.

-Uklanjanje neugodnih mirisa iz kante za smeće – Ukoliko vaša kanta za smeđe lako poprimi neugodne mirise lagano je prebrišite s ostatcima limuna koji ste već upotrijebili za ostale svrhe.

– Limun vam pomaže i smršavjeti – Jedna od poznatijih dijeta je LIMUN DIJETA koja istovremeno detoksira tijelo i pomaže smršavjeti.

Ostavite komentar

*