28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Meditacijom protiv ovisnosti

Ukoliko ste se u korizmi odlučili odreći neke stvari o kojoj ste zaista ovisni, u trenucima krize, mogu vam pomoći vježbe meditacije...

ovisnost

Meditacijom protiv ovisnosti

Ukoliko ste se u korizmi odlučili odreći neke stvari o kojoj ste zaista ovisni, u trenucima krize, mogu vam pomoći vježbe meditacije.

Ako do sada i niste nikad meditirali ne bi vam trebalo biti teško izvoditi ovu vježbu.

Ona će vam pomoći suočiti se  sa strahom koji je u neizravnoj vezi s ovisnošću. Redovitim vježbanjem možete se potpuno osloboditi svake ovisnosti.

Vježbom se osim na ovisnost o cigaretama, alkoholu, slasticama i sl. može utjecati i na oslobađanje od  ovisnosti o nekoj osobi.

Udobno sjedite s prekriženim nogama (na indijanski način). Ispravite kičmu. Stisnite dlanove u šake, palce ostavite van. Podignite ruke u visinu ramena i palcima pritisnite sljepoočnice.  Dlanove okrenite prema naprijed,  u smjeru pogleda. Svi prsti osim palca su stisnuti u šaku.   Zažmirite i koncentrirajte se na disanje.  Čvrsto stisnite zube (kutnjake), zatim popustite. Pod palcima ćete osjetiti kako vam se trzaju mišići prilikom stiskanja zuba. Zube stišćite u ritmu otprilike svake 2 sekunde. Disanje neka vam također prati taj ritam. Prilikom stiskanja zuba kratko udahnite, pri opuštanju izdahnite.

Izvodite vježbu 3-5minuta