24. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Čudesni lijek za vašu bolest ili prijevara?! [ ZDRAVLJE ]

Izgubite kilograme bez dijete…

Čudesni lijek za vašu bolest ili prijevara?!

Izgubite kilograme bez dijete… Spriječite ispadanje kose… Bez truda učvrstite mišiće trbuha… Mnogi oglasi nude čarobna rješenja za raznorazna stanja, međutim, postavlja se pitanje mogu li tretmani koje nisu propisali kvalificirani liječnici učiniti ozbiljnu štetu.

Izvješća američkih organizacija kažu kako stotine tisuća naivnih osoba nasjedaju na prijevare koje se nazivaju čudesnim lijekovima za stanja poput ćelavosti, pretilosti i impotencije. Takvi proizvodi osim što su obično gubitak novaca, mogu biti i opasni za vaše zdravlje. Zbog toga nikad ne biste trebali početi koristiti ni jedan pripravak bez da razgovarate sa svojim liječnikom ili ljekarnikom o njemu.

Postoje veliki rizici kupovanja online tretmana, bez obzira koliko ponuđači detaljno opisali način njihovog djelovanja i sastav. Čak i da je sva teorija i opis istinit (a često nisu) takvi proizvodi rijetko se ispituju na medicinski ispravan način, što znači da postoji šansa da uopće nisu djelotvorni, a još gore, mogu biti i opasni.

Hoćete li i vi nasjesti na online prevare?  

Tisuće ponuditelja nude nesigurne proizvode pa uvijek budite oprezni, ali posebno kod ovog:

– Obećanja „novog čudesnog lijeka“. U stvarnosti takvi proizvodi vjerojatno nisu testirani ni dokazano učinkoviti.

– Pokušavaju vas uvjeriti svjedočenjima zadovoljnih korisnika. Kako znate da su ta svjedočenja prava i nisu izmišljena? Čak i ona koja se čine najiskrenijima poput anegdota mogu biti plod mašte prodavatelja. A i ona stvarna svjedočenja nisu znanstveni dokazi na kojima se temelji medicina.

– Nude kupovinu „bez rizika“ i mogućnost povrata novaca. Pokušajte dobiti svoj novac natrag i oni će nestati.

– Sadrže citate medicinskih stručnjaka ili znanstvene dokaze. Pogledajte malo pažljivije, postoje li ti liječnici uopće i rade li u nekoj poznatoj instituciji ili bolnici.

Kada se radi o vašem zdravlju uvijek je pravi pristup prvo razgovarati s kvalificiranim liječnikom. Vaš liječnik vam može pomoći u mnogim stanjima, čak i ako vi mislite da vam liječnik ne može pomoći ili vam je neugodno. Liječnik poznaje anatomiju tijela i kako ono funkcionira, te vam s liječnikom ne bi trebalo biti neugodno razgovarati ni o kakvom pitanju.