23. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

8 neobičnih, ali učinkovitih savjeta za ljepotu

Zbog previše pogrešnih informacija, te savjeta koje nam svako malo netko...

8 neobičnih, ali učinkovitih savjeta za ljepotu

Zbog previše pogrešnih informacija, te savjeta koje nam svako malo netko upućuje postali smo poprilično skeptični prema svakom prijedlogu za ljepotu koji iskače iz uobičajenog okvira. Ali ako ste i dalje otvoreni za nove stvari, ovo su savjeti koji navodno djeluju.

Maska za kosu od kave ili kamilice za osvježenje boje

-1- Ako želite osvježiti boju na kosi, tamnu kosu isperite šalicom crne kave, a svijetlu kamilicom. Stavite plastičnu kapu na glavu, te isperite nakon pola sata. Kamilica će vratiti lijepi sjaj plavoj boji kose, a kava će na tamnoj kosi osvježiti boju i dati joj dimenziju. Kava i kamilica mogu se ubrojiti u najučinkovitije prirodne maske za kosu za osvježavanje boje. Kava u nekim slučajevima može čak i smanjiti vidljivost izrasta sijede kose između dva bojenja kose.

Pasta za zube isušuje prištić

-2- Ako želite brzo isušiti prištić na njega nanesite malo paste za zube i ostavite da djeluje preko noći. Antibakterijski sastojci u pasti za zube djelovat će i na bakterije koje su se nakupile u prištiću. Na ovaj način ćete brzo isušiti prištić bez oštećenja na koži.

Regenerator za kosu omekšava sve dlake i dlačice

-3- Ako vam je nestalo gela/paste za brijanje iskoristite regenerator za kosu. Sapun će isušiti vašu kožu, pa je balzam za kosu puno bolja opcija. ZA brijanje nije dobro koristiti obične sapune jer ne omekšavaju dlačice, te brijanje može iritirati kožu.

I nokat možete zalijepiti

-4- Sekund ljepilom možete zalijepiti napukli nokat. Pustite da se osuši, a zatim premažite omiljenim lakom za nokte. postoje također i namjenska ljepila za nokat, ali obično ljepilo može uskočiti kada vam ljepilo za nokat nije dostupno jer ga možete kupiti u svakom supermarketu, kiosku ili na benzinskoj.

Kremom za lice ukrotite neposlušne obrve

-5- Ako su vam obrve podivljale u posljednje vrijeme i izgledaju neuredno. Iščetkajte ih starom četkicom za zube, a zatim nanesite neku hidratantnu kremu na njih. Ukoliko su i dalje neposlušne, na četku za obrve stavite malo laka za kosu da biste ih oblikovali.

Ukoliko ne stignete oprati i osušiti kosu

-6- Da biste vratili svježi miris kosi uzmite list starih novina i s njim dobro istrljajte kosu. Novine bi trebale upiti mirise. Zatim, na češalj ili četku za kosu stavite nekoliko kapi omiljenog parfema i počešljajte se tim češljem. Ukoliko nemate ni novine pri ruci, možete uzeti i ručnik na koji ćete staviti vrlo malo dječjeg pudera, te dobro istrljati kosu, kako bi puder upio mirise, a da ne ostanu tragovi pudera na kosi.

Sapun s mirisom učinkovit je za osvježavanje odjeće

-7- Da bi vam odjeća ljepše mirisala kupite sapun s mirisom omiljenog parfema i ubacite u ormar. Odjeća će poprimiti suptilan miris, a mirisat ćete po omiljenom parfemu i kada ne stignete nanijeti parfem.

Maslinovo ulje i šećer izvrstan su piling

-8- Nestalo vam je pilinga?! Pomiješajte malo maslinovog ulja sa sitnim šećerom. Umasirajte u kožu, a zatim isperite mlakom vodom. Ovo je nježan i blag prirodni piling za lice koji odgovara gotovo svim tipovima kose. Iako se čini kontraproduktivno ali od pilinga s maslinovim uljem imat će koristi čak i masna koža jer će ovaj piling bar privremeno kontrolirati lučenje viška sebuma.

Vezano prirodne maske za kosu:

Dobro je napomenuti da kod svakog “prirodnog preparata” baš kao i kod kupovnog treba prestati s nanošenjem i dobro isprati tretirani dio u slučaju da se pojavi neka reakcija.