25. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Ne možete preboljeti bivšeg? [ LJUBAV ]

Prekinuli ste, na njegovu inicijativu. Objasnio vam je da veza više ne funkcionira...

Ne možete preboljeti bivšeg?

Ne možete preboljeti bivšeg?

Prekinuli ste, na njegovu inicijativu. Objasnio vam je da veza više ne funkcionira, ali vas i dalje zove kako bi provjerio jeste li ok. Kada ste potišteni zovete ga ili šaljete poruke, te se i dalje trudite uvjeriti ga kako ste baš vi prava žena za njega. A vama nitko drugi nije ni približno toliko privlačan.

Postoji jedan razlog zbog čega se prekid veze naziva „prekid veze“. Da biste nekoga preboljeli trebali biste zaista prekinuti sve veze s njim, a u nekim slučajevima izbaciti i iz vidokruga sve što vas na njega podsjeća. To znači da ćete morati izbrisati njegov broj, a ponekad i staviti njegov broj na listu zabranjenih kako vas on ne bi mogao dobiti.

Ako je bivši ljubazan prema vama, to ne znači da vas želi natrag, nego vjerojatno želi umiriti svoju savjest i zove vas da bi provjerio jeste li dobro kako bi sebi olakšao.

Ako on nije dovoljno jak da prekine kontakt s vama, to biste vi trebali zbog dobrobiti svoje budućnosti. Osim toga morate prestati razgovarati o njemu. Razgovorom o njemu samo kreirate dojam da je on još uvijek tu negdje u vašem životu i stvarate osjećaj lažne bliskosti.

Tajna je u tome da se zaokupite drugim poslovima. Ako ujutro prvo pomislite na njega, odlučite trčati rano ujutro. Bacite se na karijeru – poslovni uspjeh vam donosi korist cijeli život, muškarac vrlo rijetko.  Večeri ispunite izlascima s prijateljima.

Ostanete li s bivšim kojeg ne možete preboljeti i dalje u kontaktu samo sebi činite štetu. Na početku će možda biti teško pronaći zamjenske aktivnosti i prihvatiti činjenicu da je zaista gotovo, ali s vremenom će vam biti drago što ste se odlučili za takav potez.

Rješavanje neriješenih poslova

U želji za konstruktivnim izlaženjem i upoznavanjem novog partnera najbolje je eliminirati sva ograničenja iz prošlosti. Mnogi samci s ovim se preteško suočavaju, pa upravo zbog toga ostaju vječiti samci, a svako novo iskustvo zbog toga se pretvara u negativno.

Da bi u vaš život mogla ući nova osoba nužno je raščistiti sa prošlošću, a to ne znači samo s bivšim partnerima, nego sa svim osobama s kojima ste se emotivno vezali, a ostavili su negativan trag u vama.

– Postoji li netko kome se trebam ispričati, zahvaliti ili donijeti neku zajedničku odluku?

– Kada mislim o nekim ljudima iz prošlosti koji osjećaji se javljaju i čime su uzrokovani? (ogorčenje, ljutnja, strah, povrijeđenost, tuga, žalost, bol…)

– Ako bi prijatelj ili netko drugi spomenuo usput nečije ime, bi li to izazvalo negativnu fizičku reakciju?  Npr. bi li vam srce započelo ubrzano lupati, bi li osjetili težinu u želudcu ili napetost u vratu?

– Jesam li iz odnosa s prošlim partnerima donio zaključke o tome tko sam kao osoba?

Ovisno o vašem iskustvu odgovori na ova pitanja mogu biti kratki ili opširni. Nemojte se iznenaditi ako se popis proširi na vaše poslovne kolege, prijatelje i postane duži nego što ste očekivali.

 Isprike

Ako iz prošlih veza nosite osjećaj krivnje, čak i ako se radi o nečemu od prije mnogo godina, zar ne bi isprika bila olakšanje?! Čak i ako nemate nikakvu namjeru kontaktirati tu osobu postoji mnogo drugih načina na koje možete reći značajno „oprosti“ kako biste mogli neopterećeni nastaviti sa svojim životom. Napišite detaljnu ispriku na papir. Kasnije taj papir spalite ili ubacite u helijem punjen balon, bacite niz rijeku…

 Konflikti koji nisu riješeni

Vratite se unatrag i pogledajte što ste odgovorili na pitanje postoje li ljudi s kojima trebate nešto raščistiti? Tada napišite pismo za tu osobu i recite svoje stajalište. Pismo može biti jednostavno poput ovog:

„U zadnje vrijeme sam razmišljao o tebi i mislim kako bismo trebali razgovarati o onome što se dogodilo. Moraš znati da nemam nikakvih namjera osim da razgovaramo i riješimo konflikt. Ne želim ništa više osim da jedno o drugome možemo misliti bez negativnih osjećaja.“

Pošaljite pismo ili mail toj osobi, s tim da morate znati da ono može doći kao šok za primatelja. Ako ne odgovori kroz nekoliko tjedana, odvojite dovoljno vremena i napišite sve što ste mislili reći toj osobi kako biste bar vi mogli krenuti naprijed.

 Ne zaboravite u pismo uključiti sljedeće:
– Sve što je ta osoba učinila da se osjećate voljenima, cijenjenima, posebnima ili nešto drugo pozitivno
– Što ste iz veze naučili
– Želite li (ili ne) ostaviti vrata otvorena za daljnje interakcije. Druga strana bi jasno morala znati vaše namjere.

 Tugovanje

Znat ćete da ste preboljeli neku osobu kada vas sjećanja iz prošlosti ne uznemiravaju. Kada ne osjećate napetost ili tugu pri pogledu na svoj prazan krevet i kada prestanete plakati ukoliko pronađete neki predmet koji vas podsjeti na tu osobu.

Svaka osoba ima svoj vlastiti ritam i prebolijeva u različitom vremenskom roku. Nema nikakvih sigurnih uputa u kojem roku bi to trebalo prestati ni kako prestati tugovati, ali morate se suočiti s tugom, kako biste postali kvalitetnija osoba za nova iskustva.

Kako PREBOLJETI PREKID i preživjeti najgoru fazu – 3 najbolje taktike [ LJUBAV ]