19. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

3 jednostavna načina da prestanete odgađati [ SELFHELP ]

Odgađanje je navika koja čini život zbrkanim, neorganiziranim...

3 jednostavna načina da pobijedite odgađanje

Odgađanje je navika koja čini život zbrkanim, neorganiziranim, napetim i frustriranim, jer što se više obveza nakuplja, većinu ljudi hvata sve veća i veća panika. Dobra vijest je da uz nekoliko jednostavnih, ali učinkovitih navika možete prestati odgađati i živjeti opuštenije.

-1- Pojedite tu žabu

Ima jedna izreka koja kaže „Ako ujutro pojedete žabu, cijeli dan vam se ne može dogoditi ništa gore“. Ideja koja leži iza ove izreke je: odradite li već ujutro one najmrže poslove, ostatak dana će biti opušteniji. Jednom kada ste obavili najteže zadatke – pojeli žabu – sve drugo će se činiti laganim.

-2- Prestanite se opterećivati rokovima

Često neke stvari ne uspijemo završiti na vrijeme zbog toga što mislimo da imamo puno vremena, a s druge strane od nekih poslova nas hvata panika jer mislimo da imamo  premalo vremena. Najbolja taktika je da uopće ne razmišljate o rokovima nego da jednostavno obavljate posao po posao i za svaki odvojite potrebno vrijeme kako biste ga dobro napravili.

-3- Smanjite pritisak na sebe

Kada na sebe stavljate preveliki pritisak kako nešto morate, to stvara anksioznost, a anksioznost iscrpljuje vašu snagu, povećava umor. Umjesto da sebi govorite kako nešto morate, zamijenite riječ moram s trebam, trebao bih, želim ili bilo bi dobro. To zaista čini veliku razliku.