19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Horoskopski vodič da ostanete u formi

Tražite način na koji možete skinuti kilograme?

Horoskopski vodič da ostanete u formi

 

Tražite način na koji možete skinuti kilograme? Svakim znakom vlada drugi element i usmjeren je drugačijim fizičkim aktivnostima, pa određene vrste vježbi drugačije utječu na različite horoskopske znakove. Ovo su neki osnovni savjeti za pripadnike svakog horoskopskog znaka.

OVAN – Pijte dosta vode. Kao vatrenom znaku treba vam više tekućine nego prosječnoj osobi.  Vježbajte pametno i osviješteno. Jedan od načina su vježbe joge. Također ćete uživati u planinarenju, biciklizmu, skijanju i trčanju maratona. Vas će posebno usrećiti sportovi na otvorenom.

BIKOVI – Imate spor metabolizam i uživate u rutinskim poslovima. Zbog toga što god izaberete mora biti redovito i jednostavno. Pilates će vam dobro doći, ali i kućne sprave za vježbanje. Okušajte se u plesu, kako biste aktivirali vaš odličan osjećaj za ritam.

BLIZANCI – Uvijek pretjerano naprežete živce, pa da biste spriječili prejedanje i debljanje morate se redovito opuštati. Vaša slaba točka su pluća pa vježbajte pravilno disanje. Svaka tjelovježba kojom se bavite mora sadržavati u sebi elemente zabave inače se nećete uspjeti pridržavati plana.

RAK – Najbolje vam odgovaraju vježbe koje možete izvoditi u kući. Novac uložen u kućne sprave za vježbanje ili dvd s vježbama neće sigurno biti bačen novac. Budući da vašim znakom vlada voda, plivanje je odličan sport.

LAV – Bilo koji sport kroz koji imate priliku pokazati svoje prekrasno tijelo dobar je za vas. Imate dosta energije i odličan ste plesač, ali nemojte zaboraviti ponekad i prileći malo kako biste njegovali svoju prirodnu ljepotu. Vaša slaba točka su razočarenja, pa nemojte sebi zadavati prevelike ciljeve. Aerobik je jedan od sportova koji vam odlično odgovara.

DJEVICA – Svakodnevne duge šetnje su odličan oblik tjelovježbe za vas. Morate zaustaviti svoj pretjerano aktivan um i najmanje dvaput dnevno moliti ili meditirati. Inače ćete se prejedati zbog prevelikog stresa. Za vas bi najbolji sport bilo plivanje, ali s točno isplaniranim programom. Ako nemate pristup bazenu, pokušajte s tečajem step aerobika.

VAGA – Poštujte podizanja i padove razine energije. Ujutro  vam treba lagana tjelovježba, posebno vježbe istezanja i one za jačanje mišića na leđima. Večeri su dobre za ples i aerobik. Pijte dovoljno vode, jer će on spriječiti nastanak umora.

ŠKORPION – Vi već ujutro završavate poslove dok većina ostalih znakova nije započela ni s radom, ali se ne umarate brzo, pa su za vas idealni maratonski sportovi. Samo pripazite da zbog posla ne zanemarite vježbanje, ali ni da ne pretjerate s tjelovježbom. Ukoliko imate nekih problema morate procesuirati emocije, a ne ih prekrivati fitnessom. U prehrani izbjegavajte masnoće.

STRIJELAC – Najbolji sportovi za vas su trčanje, hodanje, skijanje i planiranje. Volite se kretati kroz prostor, pa vježbanje u teretani na spravama nije vaš izbor. Ako ne vježbate dovoljno doslovno ćete se razboljeti. Po prirodi plitko dišete pa su vježbe disanja nužne kao priprema za sportske aktivnosti.

JARAC – Vaša najslabija točka su koljena pa ih ne biste trebali naprezati. Umjesto da trčite, okušajte se u hodanju ili plivanju. Prirodni ste planinar, pa volite prirodu, posebno ljeti kada je sunce. Potražite u svome gradu stijenu (bar umjetnu) i okušajte se u penjanju.

VODENJAK – Vi volite sve neobično, pa tako i sportove. Jedrenje, snowboard, paragliding i sl. Ali morate i vježbati kako biste pripremili tijelo za ekstremne sportove. U motiviranju će vam pomoći glazba, pa kada idete u teretanu ne zaboravite mp3 s dobrom glazbom.

RIBE – Kao najvodeniji pretpostavljate da vam najviše odgovaraju sportovi vezani uz vodu. Ako ne možete do vode tada se okušajte u nekim opuštajućim istočnjačkim sportovima poput Tai Chia.