Sanjati PRSTE – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati PRSTE?

–sanjarica PRSTI –

Snovi o prstima nisu česti snovi, pa baš zbog toga kada ih sanjamo usijecaju nam se u pamćenje i pridajemo im važnost, pa ne čudi da razmišljam o njihovoj simbolici i značenju. Prsti u snovima simboliziraju koliko smo vješti i umješni u onome što radimo, zbog toga zdravi, lijepi i spretni prsti nose pozitivnu simboliku, dok ozlijeđeni prsti govore o tome kako nemamo dovoljno vještina ili kako će nam nešto iskliznuti iz ruke zbog naše nespretnosti. Ako sanjamo kako prsti ispadaju san govori o traćenju vremena, kako svoje potencijale tratimo na nešto što neće donijeti nikakve rezultate. Sličnu simboliku ima i san o tome kako imamo viška prstiju, jer takav san govori kako ne znamo pronaći pravi posao za nas i tratimo svoje vrijeme.

Snovi o prstima, posebno ako sanjate da su ozlijeđeni ili sanjate da imate viška prstiju obično govore o jednom poznatom efektu, koji govori o ljudima koji nemaju potrebne vještine za nešto, ali nemaju ih u toj mjeri da ne mogu ni prepoznati da ih nemaju, te da baš nedostatak vještina dovodi do prenapuhane samoprocjene. To je fenomen koji opisuje ljude koji imaju vrlo malo znanja o određenoj temi, ali vrlo samopouzdano govore o toj temi i nadglasavaju druge. Ovakav nedostatak znanja obično vodi prema dva smjera. Prvo osobe nemaju pojma što zapravo rade ili o čemu pričaju, a drugo, zbog nedostatka znanja uopće ne shvaćaju koliko malo znaju ili koliko malo imaju vještina.

Ako ste sanjali prst razmislite postoji li u nekom području vašeg života ovakav fenomen. Da biste preciznije definirali područje pomoći će vam ostali simboli iz sna, kao i kontekst u kojem ste sanjali prste. Fenomen nedostatka vještina prilično lako prepoznajemo kod drugih u područjima u kojima smo stručnjak, ali ako se u nešto ne razumijemo dovoljno teško ćemo shvatiti koliko zapravo ne znamo. Obično se problem javlja ako počinjemo raditi u nekom novom polju ili razvijati novu vještinu te osobno imamo dojam kako zaista brzo napredujemo i koliko puno znanja stječemo, te vrlo brzo mogli bismo pomisliti kako smo stručnjak, a zapravo ste naučili tek toliko da nešto možete obavljati ispodprosječno, ali još ne možete shvatiti koliko toga ne znate. Kako budete sve više proučavali tematiku vaše samopouzdanje će naglo opadati, a vi ćete uviđati koliko malo znate. Jedini lijek je učiti, stjecati vještine i raditi na sebi, kako biste stekli odgovarajuću razinu vještina i znanja za ono što vam je potrebno. Dobra vijest je da je najteže osvijestiti i prepoznati koliko malo znate ili imate vještina, te da je lakši dio steći ih i raditi na sebi, kada shvatimo da nam je to potrebno.

Iako može biti pravo razočarenje kada shvatite da vam nedostaje kvalifikacija ili znanja za ono što radite, ne trebate odustati i pasti u beznađe. Uglavnom je moguće raditi na sebi i napredovati u znanju, pa čak i steći certifikate formalnim obrazovanjem koji su vam potrebni. Zapravo u većini situacija ćete više postići ako izjavite da biste se željeli usavršavati i stjecati potrebna znanja, nego da se i dalje pretvarate kako sve znate. Učenje i usavršavanje može ojačati vaše vještine i dati vam priliku da stvarno napredujete do razine na kojoj ste na samom početku mislili da pripadate. Možda vam ne treba puno, te se napredak desi mnogo lakše nego što mislite, a znanje je uvijek korisnije od pretvaranja i ignoriranja, te nemojte oklijevati i započnite s radom na sebi i razvojem potrebnih vještina.

Sanjati PRSTI

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.


Komentari

Odgovori

*