28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

6 krivih pretpostavki o ženama koje voze

Sva istraživanja su pokazala kako su žene jednaki vozači poput muškaraca, a statistički više muškaraca sudjeluje u prometnim nezgodama..

6 krivih pretpostavki o ženama koje voze

 

-1- Žene voze lošije od muškaraca

Sva istraživanja su pokazala kako su žene jednaki vozači poput muškaraca, a statistički više muškaraca sudjeluje u prometnim nezgodama. Naravno neke žene su užasni vozači, koje potvrđuju ovaj mit, ali jednako tako i neki muškarci.

-2- Žene češće od muškaraca pričaju na mobitel za volanom

Postoji percepcija u javnosti kako žene češće od muškaraca koriste telefone za vrijeme vožnje, međutim nedavna istraživanja otkrila su kako po tom pitanju također nema razlike između muškaraca i žena.

-3- Parkiraju lošije od muškaraca

Na društvenim mrežama uvijek pronalazimo primjere žena koje imaju problema s parkiranjem posebno s bočnim parkingom, ali statistike govore da kod polaganja vozačkog ispita nema razlike u broju padova na bočnom parkiranju kod žena i muškaraca.

-4- Ne uživaju u vožnji

Zbog tendencije da uvijek kada su muško i žensko u automobilu muško vozi stvara se pretpostavka kako žene ne uživaju u vožnji. Naravno postoje neke žene koje ne žele voziti, ali ostatak u vožnji uživa jednako poput muškaraca.

-5- Ne znaju ni osnovne stvari o automobilu

Žene statistički, baš kao i muškarci znaju gdje je spremnik goriva, gdje ide tekućina za vjetrobrnska stakla, a gdje ulje.

-6- Ne drže propisani razmak

Ovo je potpuno kriva prtpostavka, jer statistički mnogo češće se muškarci ljepe za vozilo ispred sebe ne držeći propisani razmak nego žene.