19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Feng Shui u automobilu

Vjerojatno ste čuli kako Feng Shuijem možete unaprijediti svoj životni prostor, ali Feng Shui vam može pomoći i u automobilu.

Feng Shui u automobilu

Vjerojatno ste čuli kako Feng Shuijem možete unaprijediti svoj životni prostor, ali Feng Shui vam može pomoći i u automobilu.

Sve u Feng Shuiju se vrti oko pozitivne energije što znači da ga možete primijeniti u bilo kojem prostoru u kojem provodite svoje vrijeme. Ako ste čestu u automobilu, pokušajte primijeniti bar neke osnove Feng Shuija.

-1- Jasno i čisto

Nemojte u automobilu držati nepotrebne sitnice. Redovito čistite automobil, iznutra i izvana. To što su neke stvari nabacane u prtljažniku ili spremnicima pa ih ne vidite, ne znači da ne postoje.

Ako održavate auto urednim pozitivna Feng Shui energija vam je zagarantirana.

-2- Svjež i čist zrak

Druga važna stvar je redovito prozračivanje. Ako vam vrijeme dopušta često otvorite prozore. Ako ne koristite aromaterapeutske difuzere ili prirodne mirise. Možete također odabrati različita esencijalna ulja ovisno o svome raspoloženju. Limun i miris mente su visoko energizirajući, te će vam pomoći da zadržite fokus, dok biste trebali izbjegavati lavandu i druge opuštajuće mirise jer će vas umiriti, što nije dobro, posebno pri dužim relacijama.

-3- Potaknite domaću atmosferu

Već smo rekli kako u automobilu ne biste trebali nakupljati hrpu stvari, ali dobro bi bilo staviti neke sitnice koje će automobilu dati osobnost.

Dobar Feng Shui u automobilu osiguravaju predmeti u omiljenoj boji, kao i ukrasi od kamena i kristala. Ne trebate „kamenje“ vješati po svakom ogledalu, kao što možete vidjeti u nekim automobilima, jer to odvlači fokus s vožnje, nego tek neku dragu uspomenu s mora ili nekog drugog mjesta.

Feng Shui uvijek najbolje djeluje ako je suptilan, pa ako se dvoumite hoćete li pretjerati, tada je bolje taj predmet izostaviti, nego staviti.

I još nešto…

Kada parkirate automobil, ako je moguće parkirajte ga tako da nije usmjeren prema domu, to je zbog toga što automobil usmjeren prema vama odvlači pozitivnu energiju, pa je bolje ako je moguće takvo parkiranje izbjegavati.