Sanjati MRTVE / MRTVU OSOBU ili MRTVACA – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati MRTVE / MRTVU OSOBU

Sanjati MRTVE / MRTVU OSOBU ili MRTVACA

– Sanjarica MRTVAC –

Snovi o mrtvima, odnosno snovi o mrtvim osobama dijele se na one snove kada sanjamo mrtvu osobu da je živa i općenito kada sanjamo neke mrtvace, odnosno nekoga da je mrtav.

Ispod ćete prvo pronaći značenje san u kojem sanjate mrtve osobe da su živi, a zatim značenje sna u kojem se pojavljuju mrtvaci.

Sanjati mrtve da su živi

Sanjati mrtve osobe da su žive način je na koji ih vraćamo u svoj žviot, prisjećajući se zajedničkih trenutaka. Čak i ako takvi snovi znaju biti potpuno nepovezani, ponekad pomalo i strašni, način su na koji se nosimo s tugom i žalošću koju smo doživjeli nakon gubitka te osobe i koju još uvijek proživljavamo iako na svjesnoj razini možda mislimo da smo prebrodili razdoblje žalosti. Prisjećajući se u snovima dragih mrtvih način je na koji nam naš mozak kroz snove pomaže da nam oni ostanu u sjećanju da ih ne zaboravimo.

Kada se tumače snovi o mrtvim osobama obično se tumače iz dva različita kuta. Najčešće sanjamo mrtve kako je navedeno iznad, da bismo se prisjećali, lakše nosili s tugom ili na neki način pomirili s gubitkom tih osoba. Drugi način na koji se tumače snovi o mrtvima je da zapravo mrtvi u snu predstavljaju žive osobe s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu a koji nas u nekim aspektima podsjećaju na mrtve koje smo sanjali. Zbog toga je kod tumačenja sna o mrtvim osobama potrebno uzeti sve aspekte i simbole iz sna u obzir, kako biste znali s kojim živim osobama eventualno trebate povezati.

Iako se može tumačiti kao da nam mrtvi koje sanjamo nose neke poruke, najčešće su snovi o mrtvim osobama samo odraz naših želja da ih ponovno vidimo i susretnemo se s njima jer nam nedostaju bilo nesvjesnoj ili podsvjesnoj razini. Ponekad ih možemo sanjati i ako smatramo da nismo za života s njima bili u najboljim odnosima ili da smo im učinili neku nepravdu, pa je san o njima odraz naše podsvjesne želje da popravimo situaciju i izgladimo odnose.

Sanjati mrtve osobe može biti traumatično iskustvo, posebno ako se neki san ponavlja ili često sanjamo jednu te istu osobu, ali i takvi snovi najčešće su samo odraz potrebe za njima i susreta s njima koji ne možemo realizirati. Takvi snovi, čak i kada su dramatični, pomažu nam da se pomirimo s gubitkom, prihvatimo da je odnos bio takav kakav je i da nastavimo dalje.

Ako često sanjate jednu te istu mrtvu osobu, to može ukazivati na to da ste još uvijek u fazi izraženog tugovanja za tom osobom ili da vam u životu nedostaje ono što vam je ta osoba predstavljala. Ako sanjate mrtvog oca često da je živ, čak i ako je odavno umro vjerojatno vam fali oslonac i osjećaj sigurnosti koji samo otac može pružiti.

Sanjati MRTVACA – bilo živu ili mrtvu osobu da je mrtva

Mrtvac u snu predstavlja teške osjećaje s kojima se susrećemo, tugu, žaljenje, nostalgiju, nepovjerenje, ali može označavati i prekide veze, završetak ljubavi… u svakom slučaju označava promjenu i novi početak, koji dolazi nakon što prethodna faza završi. Iako tradicionalne sanjarice sugeriraju kako su snovi o mrtvacu predznak loše sreće i loših događaja, s modernih aspekata ovakav san simbolizira završetak jedne faze i početak nove, koja ne mora biti lošija, nego dapače može donijeti i napredak, ali prije njega ćemo se morati pomiriti s činjenicom da smo izgubili nešto poznato.

Sanjati da je neka živa osoba umrla

Iako ovaj san može biti zastrašujući zapravo je pozitivan simbol. Govori o nekoj promjeni kroz koju ta osoba prolazi, ali i sreći i pozitivnom rješenju. U nekim starim sanjaricama za ovakav san kažu da je nagovještaj kako će ta osoba imati dug život.

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.


Komentari

Odgovori

*