29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati POKOJNIKA (dragu) umrlu osobu da je živa – detaljno tumačenje –

Sanjati pokojnika može biti jako emotivan san koji nas može potaknuti na razmišljanje, te iako ostavlja duboki trag, treba znati kako sanjati pokojnika nije neobičan san. Možda je prošlo već desetak godina kako vam je neka draga osoba umrla, možda i više. Međutim, sanjati osobu koja je umrla, a bili smo na neki način vezani s njom takva buđenja uvijek ostavljaju poseban dojam.
Što znači sanjati POKOJNIKA (drage osobe koje smo izgubili)

Što znači sanjati POKOJNIKA (drage osobe koje smo izgubili)

– sanjarica POKOJNIK –

Sanjati pokojnika može biti jako emotivan san koji nas može potaknuti na razmišljanje, te iako ostavlja duboki trag, treba znati kako sanjati pokojnika nije neobičan san. Možda je osoba koju ste sanjali tek nedavno preminula, a možda je prošlo već desetak godina kako vam je neka draga osoba umrla, možda i više. Međutim, ako ste sanjali osobu koja je umrla, a bili smo na neki način vezani s njom takva buđenja uvijek ostavljaju poseban dojam.

Sanjati pokojnika kao sjećanje na ljepše trenutke

Neki interpretatori snova kažu da sanjati pokojnika, osobu koja je već umrla, je način na koji se prisjećamo te osobe u ljepšim trenucima. Nitko ne želi neku osobu pamtiti, onakvu kakvu je vidio posljednji put na bolničkom krevetu, te na taj način mozak osvježava vesele uspomene i lijepa sjećanja na tu osobu, čak i ako snovi zapravo nemaju nikakve veze sa stvarnim stanjem i ponašanjem te osobe kakva je bila za vrijeme svog života.

Sanjati pokojnika u osobnog napretka

S druge strane neki tvrde kako su ovakvi snovi zapravo snovi koji govore o tome da dobivate neke darove u vidu osobina koje su krasile tu osobu. Možda ćete postati suosjećajniji, vrjedniji, veseliji, mudriji ili ljubazniji…

Trebate uzeti u obzir prti tumačenju ovog sna, da li vam je ta osoba donijela neku poruku ili ste se jednostavno družili.

Moderni psiholozi tvrde kako je su dva osnovna razloga zbog kojih sanjamo pokojnika. Prvi razlog je potreba mozga da se pomiri s gubitkom i oprosti s tom osobom. S druge strane neki psiholozi tvrde kako su snovi o pokojnicima način na koji se osobe rješavaju svojevrsnog osjećaja krivnje, zbog nečega što nisu učinili ili nečega što su učinili prema pokojniku dok je još uvijek bio živ.

Sanjati pokojnika kao asocijaciju imenom na neku živu osobu

Još jedan način na koji možete tumačiti ovaj san je da san uopće ne povezujete s pokojnikom, nego da san povezujete s imenom te osobe. Često tumačenje ovakvog sna nema veze s pokojnom osobom, nego s imenom i gdje to ime vidite u svome trenutnom životu. Također, analizirajte mjesto gdje ste sanjali da vidite umrlu osobu. Je li to bilo u kući, na plaži u gradu?

Sanjati pokojnika kao vid žalovanja

Sanjati osobu koja je umrla ponekad je i odraz naših želja, budući da nam ta osoba podsvjesno ili svjesno nedostaje, te mozak na taj način kroz san zadovoljava našu emotivnu potrebu za druženjem. Ako je osoba nedavno preminula, ovo je način na koji se mozak oprašta s tom osobom i tješi sanjača. To su jednostavno snovi kojima mozak otpušta neke naše podsvjesne emocije, način na koji procesuiramo tugu i žaljenje za gubitkom te osobe. Ovakvi snovi iako ih na prvi pogled ne razumijemo pomažu mozgu da se mentalno i emotivno pomiri s gubitkom. Ako sanjate pokojnika, takvi snovi uvijek su zbunjujući, gotovo ništa nema logike ni nikakvog smisla. U jednom trenutku možete s njim letjeti do mjeseca, u sljedećem sjediti u vlaku. Ponekad, snovi o pokojniku mogu biti i zastrašujući, posebno ako ostavljaju trag straha ili zabrinutosti nakon što se probudimo. Ali sve je to prirodni proces “izlječenja” mozga i srca.

Kada osobe prolaze kroz gubitak i žalovanje, osjećaji toliko nabujaju da se teško s njima nositi. S toga nije neobično da godine pa i desetljeća trebaju da bismo prihvatili neki gubitak u potpunosti. Kako vrijeme prolazi većina osoba shvaća da bol popušta, ali povremeno je mozgu opet potrebno vidjeti tu osobu, malo porazgovarati ili se još na neki način pozdraviti s tom osobom. Izlječenje je prirodni proces tugovanja, ali jednako su tako i sjećanja.

Svaki put kada sanjamo pokojnika, važno je da odvojimo malo vremena i prisjetimo se iskustava s tom osobom. Razmislimo možemo li izvući neke pouke iz života te osobe, kako ne bismo ponavljali pogreške, a kako bismo se ugledali u onome u čemu se vrijedi ugledati na tu osobu. Memorije su prirodan proces, te ih možete radi lakšeg prebolijevanja potisnuti neko vrijeme, čak i dugo vremena, ali ovakvi snovi nas podsjećaju na potrebu da se prisjetimo te osobe i dopustimo sebi trenutke tuge. Kada si osvijestimo da su emocije još uvijek prisutne bit ćemo otvoreniji za prihvaćanje ovakvih snova, te nam oni neće predstavljati ništa dramatično, nego tek potrebu mozga za samoiscjeljenjem, bilo zbog tuge za tom osobom ili kroz prisjećanje na tu osobu iscjeljujemo potpuno treće emocije.

Sanjati POKOJNIK

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.