Sanjati POKOJNOG OCA – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati pokojnog oca?

– sanjarica pokojni otac –

Kada se interpretira san o pokojnom ocu, postoji nekoliko različitih tumačenja razloga iz kojih se takav san pojavljuje. Prema tradicionalnom tumačenju, sanjati pokojnog oca, signal je da se približavate svojim karakterom, životnom situacijom ili nekim osobinama karakteru kakav je vaš otac imao, da na neki način vaša situacija u određenim područjima postaje nalik njegovoj ili da se u vama razvijaju neke osobine koje je vaš pokojni otac imao. Možda postajete suosjećajniji, postajete osoba koja ima više razumijevanja za druge, osoba koja se više bavi obitelji, mudriji, tolerantniji…

Snovi o pokojnom ocu prilika su da ga se prisjetimo, prisjetimo se života našeg oca i naših iskustava s njim. Postoje li pouke koje možemo izvući iz njegovog života, koje su to stvari koje bismo voljeli kopirati, a koje su osobine i ponašanje koje poučeni očevim iskustvom trebamo izbjegavati. Ugledajte se u vlastitog oca tamo gdje se vrijedi ugledati, a korigirajte ono što mislite da treba korigirati.

Sanjati pokojnog oca može imati i značenje neke poruke koju vam ta osoba želi dati. U stvari vaša podsvijest vam želi reći neku poruku koja je jako bitna, te sanjate kao da vam pokojni otac nosi tu poruku. Kada tumačite san o pokojniku uzmite u obzir riječi, te razmilite jeli vam pokojni otac u snu „prenio” neku važnu poruku. Često se san o pokojnom ocu interpretira u smislu poruke koju smo dobili kroz san od oca u smislu da je to jako bitna poruka koja nam u velikoj mjeri može olakšati naš život ili budućnost.

Prema modernijim shvaćanjima tumačenja snova, pokojnog oca sanjamo da bismo nadoknadili emotivni gubitak koji još uvijek osjećamo, nevažno bilo da je prošlo 10 mjeseci ili 10 godina od gubitka oca, a s druge strane ponekad pokojnog oca možemo sanjati da bismo riješili neke konflikte u sebi, odnosno pomirili se s nekim svojim ponašanjem kakvo smo imali za očevog života i ispravili svoje pogreške. Ako smatrate negdje duboko u sebi da ste nešto pogriješili dok je otac bio živ, da ste mogli učiniti nešto, a niste tada ćete sanjati snove o pokojnom ocu, jer vaša podsvijest traži način kako da bar u snu ispravi pogreške koje ste imali za očevog života.

Najčešće je sanjati pokojnog oca signal da nam on fali, da nam nedostaje njegovo društvo u stvarnom životu, nevažno kada se gubitak pojavio. Kroz snove imamo priliku ponovno razgovarati, družiti se i sve ono što smo radili za života. Naša podsvijest kroz ovakve snove nadoknađuje potrebu za druženjem, potrebu za razgovorom i emotivnom bliskošću. Kroz te snove podsvijest otpušta emocije, te se na neki način ili mirimo s gubitkom ili nadoknađujemo to što se u stvarnom životu više ne možemo družiti s ocem.

U trenucima kada izgubimo oca, emocije toliko nabujaju, da se samo rijetki mogu s njima nositi i procesuirati ih. Zbog toga se nekad i godinama, pa i desetljećima nakon javljaju snovi o pokojnom ocu, koji pomažu da se prihvati i procesuira gubitak. Bol s godinama popušta, ali ne prolazi želja da vidimo pokojnog oca, porazgovaramo s njim, podijelimo ono što nam se u svakodnevnom životu događa. Snovi su prirodni način na koji mozak omogućuje nešto što u svakodnevnom životu nije moguće. Sanjati pokojnog oca način je na koji se naša podsvijest tješi radi gubitka, te sebi omogućuje da nadoknadimo ako smatramo da smo nešto za života propustili.

Sanjati pokojnog oca u smislu noćnih mora, kada snovi nisu lijepi nego nepovezani, strašni i nalikuju na noćne more signal je kako u vama bujaju frustracije vezano uz preuzimanje odgovornosti.

Ovakav san sugerira kako ste trenutno u životnoj fazi kada frustracije bujaju, a gomila se osjećaj vlastite nemoći. Ovakav san govori o tome da imate sposobnosti da se nosite s ovim poteškoćama, da vi trebate kontrolirati situaciju i emocije, a ne da dopustite da negativni osjećaji i okolnosti upravljaju vašim životom.

Sanjati POKOJNOG OCA

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.