Ideje kako proslaviti Majčin dan

Ideje kako proslaviti Majčin dan

Svake godine početkom svibnja započinjemo razmišljati o tome kako proslaviti Majčin dan, bilo da smo kćerka koja želi majci pokazati da joj je bitna u životu i zahvaliti na svemu što čini ili je činila u našem životu ili smo majka koja želi s djecom proslaviti Majčin dan.

Ovaj dan može kod mnogih izazvati lijepa sjećanja na proslavu Majčinog dana u njihovom djetinjstvu, te ih potaknuti da s djecom kreiraju neke posebne običaje ili naprave vlastite tradicije kojima bi obilježili ovaj poseban dan.

Za neke obitelji proslava majčinog dana će biti simbolična, dok će druge obitelji cijeli dan posveti ovom danu. Neka majke će se još više potruditi i angažirati ovaj dan oko svoje djece, dok će druge uzeti „slobodan dan” i provesti ga negdje u nekom wellness centru. Ako ste mama male djece možda ćete poželjeti kreirati neku svoju tradiciju kojom ćete pokazati koliko vam je važna uloga majčinske figure. Ispod su neke ideje kako proslaviti Majčin dan, ako vam treba inspiracija kako da vam ovaj dan bude poseban.

Majčin dan datum

Majčin dan je dan kojim se slavi majčinstvo i majke. Proslava ovog dana datira na početke prošlog stoljeća, ali se u mnogim kulturama tradicionalno slavi i stoljećima.

Proslavlja se druge nedjelje u svibnju. Majčin dan 2024. godine je to nedjelja 12.05.

Ideje za proslavu Majčinog današnje

  • Obiteljski piknik

Ovo je tradicionalno najpopularniji način za proslavu Majčinog dana. Vrijeme u svibnju zatopljava, praznik dolazi nakon Praznika rada, kada su roštilji i piknik deke već raspakirani i spremni. Možete se odlučiti na cjelodnevni piknik, te ponijeti sa sobom sve od čaša do hrane, a možete napraviti i zabavan izlet u prirodu gdje će i sendviči biti odlična opcija.

  • Projekti u vrtu

Poslovi u vrtu ili dvorištu, posebno ukoliko to nisu poslovi koje uobičajeno radite s djecom mogu biti izvrsna zabava. Sadnja stabla ili nekog posebnog cvijeća, pa čak i povrća može biti odličan izvor zabave djeci koja se uobičajeno ne bave radom u polju i vrtu.

  • Odlazak u kino

Odlazak u kino i prikladan film uvijek su dobra opcija za sve uzraste i za sve prilike. Odaberite prikladan termin za djecu i uživajte u ovoj popularnoj obiteljskoj aktivnosti.

Ukoliko su vam djeca već velika i nisu zainteresirana za zajednički oblik proslave to ne znači da ne trebate obilježiti ovaj dan i nagraditi se za uloženi trud i ljubav u majčinstvo. SPA dan koji uključuje masažu, tretmane uljepšavanja ili vrijeme u sauni ili jacuzziju odličan je način da poklonite sebi nešto lijepo. Majčin dan je zamišljen kao dan u kojem ćemo proslaviti sve ono vezano uz majčinstvo i majčinsku ulogu u našem životu. Bez obzira značilo to da ćemo iznenaditi svoju majku ili nagraditi sebe, ovo je dan koji svakako vrijedi obilježiti i proslaviti.

Nešto važno o Majčinom danu

Majčin dan je zamišljen kao dan proslave, ali to može biti i jako tužan dan za neke. Može biti dan u kojem će tugovati za svojim majkama koje više nisu s njima ili nekim nesuđenim majkama jako tužan dan jer će se prisjetiti djeteta koje je preminulo u maternici i nije ni došlo na ovaj svijet. Zbog toga i u svojoj proslavi uvijek pažljivo birajte riječi. Nemojte svojim riječima vrijeđati neke druge kojima u bilo kojem smislu majčinstvo nije najsretnija tema. Nemojte izdizati sebe i svoju ulogu majke, na način da vrijeđate one koji se nisu ostvarili na tom području ili koji su imali tužan odnos s vlastitom majkom.

Majčin dan je profitabilan dan koji generira milijarde od poklona i svega što se kupuje za ovu priliku. Ukoliko ga ne želite komercijalizirati u vlastitom domu obilježite ga skromno, bez velikih izdataka, ali svakako ga vrijedi obilježiti.

Vezano:

Majčin dan – Kako obilježiti Majčin dan i odabrati pravi poklon –

Majčin dan 2024. – datum, čestitke, stihovi i tradicija