19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Što savjetuju stručnjaci nakon prekida veze

Svi znaju kako su prekidi veze užasni. Prekid nikad nije lagan, ali ako ste još uvijek zaljubljeni u osobu s kojom ste prekinuli tada je preboljeti prekid pravi izazov...

Što savjetuju stručnjaci nakon prekida veze

Što savjetuju stručnjaci nakon prekida veze

Svi znaju kako su prekidi veze užasni. Prekid nikad nije lagan, ali ako ste još uvijek zaljubljeni u osobu s kojom ste prekinuli tada je preboljeti prekid pravi izazov. Prekidi su zapravo oslobađanje od tereta loše veze kako biste mogli pronaći pravu osobu za sebe, ali malo tko u danima nakon prekida gleda tako realno na situaciju, te je razdoblje nakon prekida jako teško za svaku osobu. Zbog toga smo ispod izdvojili neke savjete stručnjaka i što oni sugeriraju da se čini nakon prekida.

– Dopustite sebi vrijeme tugovanja i prilagodbe –

Izgubili ste veliki dio svoje rutine. Osoba s kojom ste hodali bila je osoba od povjerenja, osoba s kojom ste se mnogo puta dnevno čuli, kojoj ste se povjeravali, a prekid odjedanput sve to zaustavlja. Prekid se može slobodno poistovjetiti sa smrti drage osobe, jer zapravo gubite neku osobu koju ste voljeli iz svog života. Sasvim je normalno da ste tužni, da vam je sve neobično i da vam ta osoba fali.

– Ipak, nemojte se javljati bivšem –

Možda je i rekao kako želi da ostanete prijatelji, ali prijateljstva nakon prekida nemaju nikakvog smisla. Produžuju fazu tugovanja, osobe ostaju duže povrijeđene, teže se okreću novim potencijalnim partnerima. Izbrišite broj i izbjegavajte kontakte želite li brže preboljeti prekid.

– Blokirajte profile na društvenim mrežama –

Svi pokušaji da dekodirate po fotografijama da li je vaš bivši sretan ili nesretan nakon prekida samo će rezultirati produbljivanjem boli. Vrijeme liječi sve rane, ali će liječenje duže trajati što se češće budete podsjećali na zajedničke trenutke ili bivšeg partnera.

– Trebate imati što aktivniji život –

Tuga je dozvoljena, ali to ne znači da trebate sjediti u kući i očajavati. Ponovno maksimalno aktivirajte svoj društveni život. Odite u nove restorane, pogledajte sve predstave, kazališta, javite se svim dobrim i onim manje dobrim prijateljima. Pohodite obiteljska okupljanja. Ovo je razdoblje u kojem biste trebali biti što aktivniji.

– Krenite vježbati –

Nema ništa bolje za razdoblje nakon prekida od toga da odlučite kako ćete se zdravo hraniti i vježbati. Čak i ako nikad prije niste vježbali ovo je odličan trenutak da krenete. Ovo će odlično utjecati na vaše psihičko zdravlje.

– Putujte i posjećujte nova mjesta –

Kada ste u vezi lako je zaglaviti u rutini, ulijeniti se i boraviti više manje na istom mjestu. Nakon veze teško se pokrenuti, ali trebate se čak i prisiliti da putujete i posjećujete nova mjesta i birate nove aktivnosti.

– Nemojte raditi rezime veze –

Oduprite se porivu da prolazite kroz faze veze i tražite točke u kojima su stvari krenule loše u kojima su bile dobre. Takvo razmišljanje neće popraviti vašu situaciju, a uvlačite se u cikluse gdje se stalno vraćate problemima iz prošlosti. Što manje razmišljate i pričate o prošloj vezi to ćete prije preboljeti prekid.

Više savjeta kako preboljeti prekid potražite ispod:

Kako PREBOLJETI PREKID i preživjeti najgoru fazu [ LJUBAV ]