Odličan način učenja njemačkog jezika – online tečajevi s izvornim govornicima

Odličan način učenja njemačkog jezika

Odličan način učenja njemačkog jezika – online tečajevi s izvornim govornicima

Razvojem moderne tehnologije dobili smo priliku od kuće učiti njemački jezik s izvornim govornicima.

Online tečajevi s izvornim govornicima su odličan način učenja njemačkog jezika. Oni mogu biti korisni za početnike, ali su još bolji izbor za one koji su već učili njemački jezik.
Prednost ovakvog tečaja je što se morate izražavati na njemačkom jeziku, sve što želite reći morate reći na njemačkom jeziku. Ne možete koristiti za dodatno pojašnjenje svoj jezik.

Ovdje se ne radi o snimljenim tečajevima, nego o tečajevima koje organiziraju škole iz Njemačke za učenje njemačkog jezika kao stranog jezika.

To vas stavlja u poziciju da se maksimalno angažirate i da počnete razmišljati na njemačkom, odnosno da morate ono što želite reći tako i prezentirate, a ne možete tražiti pomoć za kompliciranije riječi.

Istovremeno je ovo idealan način da vidite koliko vas netko razumije, kakav je vaš izgovor, kako se izražavate. Ponekad će vas kolege iz grupe na tečaju stranih jezika jako dobro razumjeti jer ste neku rečenicu doslovno preveli s hrvatskog jezika na njemački, no to ne znači da bi vas i izvorni govornici razumjeli.

Kod izbora tečajeva s izvornim govornicima vodite računa o cijeni, o broju sati koji su uključeni u tečaj, da li je tečaj individualan ili grupni, te koliko dugo sat i koliko je sati tjedno.

Ovakvi tečajevi su često skuplji nego klasični tečajevi, no ukoliko želite ubrzati učenje njemačkog jezika, ili vam se čini kao da više ne napredujete ili vam sve dobro ide, ali imate problem s pričanjem, tada vam ovakav tečaj može biti od koristi.

I kod ovakvih tečajeva imajte realna očekivanja. Ne možete u mjesec dana naučiti jezik, ali možete se osloboditi i naučiti komunicirati na njemačkom jeziku s osobama koje vas ne bi razumjele na vašem jeziku.

Ukoliko želite brzo naučiti, ponovit ili unaprijediti njemački jezik birajte intenzivne tečajeve koji se održavaju nekoliko puta tjedno. Ukoliko vam se ne žuri, nego želite kontinuitet u učenju njemačkog jezika, tada će vam tempo tečaja jednom do dva puta tjedno biti dovoljan.

Nema boljeg ili lošijeg tempa, nego ovisi što vam treba.

Grupni tečajevi njemačkog jezika najčešće su s osobama iz različitih država te ćete se na taj način upoznati i s drugim kulturama kao i načinima učenja njemačkog jezika. Donekle vam može stvarati poteškoće razumijevanje osoba s različitih govornih područja kada izgovaraju njemačke riječi, budući da svi imamo različite naglaske. No, to će vam pomoći da osvijestite koliko je učenje stranog jezika upravo prilagođeno sredini i naglasku odnosno jeziku osobe koja uči.

Ukoliko učite njemački jezik, no smatrate da ste počeli stagnirati, ovo može biti ideja za promjenu. Posebno je dobra opcija za one koji smatraju da dosta znaju njemački jezik, ali imaju problem s komunikacijom na njemačkom jeziku.

Većina škola njemačkog jezika nudi različite stupnjeve njemačkog jezika, od A1 do C2.
Vjerojatno ćete prilikom upisa napraviti testiranje kako bi se procijenilo koji ste stupanj.

Vezano:

Kako najbrže naučiti njemački jezik – što znanost kaže – COVER magazin.com

Kako najbrže NAUČITI NJEMAČKI JEZIK KOD KUĆE – što znanost kaže