Ostati prijatelji nakon prekida?

Ostati prijatelji nakon prekida

Ostati prijatelji nakon prekida

Ostati prijatelji nakon prekida?

Prekidi donose teško razdoblje i svatko pokušava pronaći svoj način kako najlakše preboljeti prekid. Teško je odjednom prestati kontaktirati s osobom s kojom ste se do sada družili, čuli ili dopisivali nekoliko puta dnevno. Pojavi se praznina u toku dana kada ste se inače družili s njim, poželite se dopisivati, nazvati ga i reći mu što vam se danas dogodilo ili da ste uspjeli nešto riješiti ili napraviti u čemu vam je on pomagao.

Tu se pojavi misao da ne možete tek tako prekinuti nego da možete ostati prijatelji, možete jedno drugom reći što se dešavalo, što se mijenja i što je novo.

No, čak i kad su obje strane zainteresirane, da li je to dobra ideja?

Ponekad će jedna strana misliti ok, zašto ne odgovoriti na poruku osobi s kojom sam bio u vezi i ništa više, čak biti i zabavan i zainteresiran, ali bez ikakve želje za nečim drugim, dok će možda druga strana to shvatiti drugačije.

Nemojte odmah pokušavati ostati prijatelji. Prekid odnosa i udaljavanje može vam pomoći da prihvatite novu situaciju. Pokušaji da ostanete u prijateljskim odnosima mogu zvučati dobro, ali u realnosti će vam otežavati da zaboravite i krenete dalje. Često ćete nakon nekog prijateljskog susreta, razgovora ili poruke početi razmišljati o tome da li  se predomislio, da li je ta riječ imala neko drugo značenja. Kada se čujete s njim ponovno ćete vrtjeti stari film u glavi.
A ako i kada saznate da ima novu vezu ponovno se možete osjećati kao da ste tek ili ponovno prekinuli. Kako god sebi objašnjavali zašto želite ostati prijatelji i imali opravdanja za to, brže ćete preboljeti prekid ako ne ostanete u kontaktu s njim.
Nakon nekog vremena možda možete biti u nekom odnosu, ali tek kada se sve potpuno smiri i kada budete oboje u nekim drugim fazama života.

Ako ste još ljuti na njega, razmišljate o razlozima i preslažete stvari i situacije iz veze u glavi, još nije vrijeme za to da budete prijatelji.

Vezano:

Kako PREBOLJETI PREKID i preživjeti najgoru fazu – 3 najbolje taktike [ LJUBAV ]