Kako ubrzati rast kose prirodnim uljima

Kako ubrzati rast kose prirodnim uljima

Prirodna ulja se za kosu mogu koristiti na različite na čine i za različite svrhe, a jedna od njih je i poticanje rasta kose.

Prirodna ulja možete samostalno ili u kombinaciji s drugim uljima nanijeti na vlasište, masirati nekoliko minuta, zatim ostaviti da djeluje oko 15 minuta potom temeljito isprati.

Kako bi prirodna ulja bolje djelovala bitno je masirati s njima vlasište jer se na taj način dodatno popravlja cirkulacija na vlasištu.

Eterična ulja nikada nemojte nanositi direktno na kožu. Njih treba pomiješati u neko prirodno ulje, odnosno dodati par kapi eteričnog ulja u osnovno prirodno ulje. Osnovni princip je:
Pomiješati nekoliko kapi eteričnog ulja s nekim drugim prirodnim uljem poput bademovog, kokosovog, maslinovog i masirati vlasište. Ostaviti 5-15 minuta zatim temeljito isprati.

Kako ubrzati rast kose prirodnim uljima:

– Ulje lavande za rast kose

Ulje lavande može biti korisno jer smanjuje stres i potiče rast kose.

Eterično ulje lavande također potiče rast kose, te uz to ima antibakterijska i antimikrobna svojstva i može utjecati na zdravlje vlasišta.

– Ulje ružmarina  za rast kose
Prirodno ulje ružmarina je također dobro za rast kose. Povećava metabolizam stanica i stimulira rast kose. Ulje ružmarina može usporiti proces nastanka sjede kose te smanjiti suhoću vlasišta i prhut.

– Ulje čajevca za rast kose
Ovo ulje ima snažna antibakterijska i antimikrobna svojstva, poboljšava zdravlje vlasišta te potiče rast kose.

– Kokosovo ulje  za rast kose
Kokosovo ulje pomaže zadržavanju vlage unutra kose, sprječava lomljenje, oštećenja te usporava proces gubitka kose, ali i pomaže u procesu rasta kose.

Ricinusovo ulje za rast kose

Ricinusovo ulje je bogato vitaminom E, mineralima i proteinima. Pomaže u borbi protiv infekcija vlasišta, njeguje i vlaži kosu te utječe na smanjenje gubitka kose. Ricinusovo ulje također pomaže očistiti sebum s vlasišta te začepljene pore na tjemenu što također utječe na zdraviji rast kose.
Budući da je ricinusovo ulje dosta gusto, može se pomiješati s drugim uljem poput kokosovog, maslinovog ili bademovog. Ovakvu kombinaciju je najbolje ostaviti da djeluje preko noći.

– Ulje paprene metvice za rast kose
Ulje paprene metvice potiče cirkulaciju kože te može pomoći rastu kose.

Eterično ulje paprene metvice također popravlja cirkulaciju te pomaže rastu kose.

Vezano:

Kako na prirodni način ubrzati rast kose – Prirodni lijek (covermagazin.com)

Ispadanje kose – Prirodni lijek (covermagazin.com)

Najbolje prirodne maske za kosu – Ljepota COVER magazin