28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Koje su vaše prednosti – pitanja na razgovoru za posao [ KARIJERA ]

Razgovor za posao često donosi puno različitih pitanja, na prvi pogled jednostavnih, ali opet kompliciranih ukoliko...

Koje su vaše prednosti - pitanja na razgovoru za posaoKoje su vaše prednosti - pitanja na razgovoru za posao

Koje su vaše prednosti – pitanja na razgovoru za posao

Razgovor za posao često donosi puno različitih pitanja, na prvi pogled jednostavnih, ali opet kompliciranih ukoliko želimo dati dobar odgovor. Najvažnije je kod ovakvih pitanja se pripremiti kako bismo bili sigurni da smo rekli ono što želimo i što nas najbolje predstavlja. Stoga je bitno o svim pitanjima koja se mogu pojaviti na razgovoru za posao unaprijed razmisliti, kako bi se dao najbolji odgovor.

Na razgovoru za posao vrlo često se pojavi i pitanje o tome koje su vaše prednosti. Ovo pitanje može imat mnoge varijacije npr. Po čemu ste bolji od drugih kandidata i slično.

Iako se često na razgovoru za posao pojave pitanja, a da smo odgovore već napisali u životopisu, ovo nije jedno od takvih. Iako ustvari vi kao odgovor možete koristiti informacije iz životopisa.

Kod odgovora na ovo pitanje koncentrirajte se na nekoliko ključnih stvari odnosno osobina.
Želite naglasiti da ste vi pravi kandidat za to radno mjesto, ali ako navedete 20 pridjeva poput dobar, marljiv, pouzdan, strpljiv, timski igrač, odgovoran, pažljiv, komunikativan… niste puno rekli, niti istaknuli nešto što bi privuklo pažnju.
Bilo koji od ovih pridjeva ako ga izdvojite i naglasite može ostaviti bolji dojam, nego samo ovakvo nabrajanje. Što ćete izdvojiti ovisi o vama, vašim karakteristikama ali i opisu radnog mjesta za koje se prijavljujete. Najvažnije je pridjev koji izaberete iskoristiti u slikovitom prikazu odnosno objasniti u kontekstu pozicije za koju ste se prijavili na natječaj.
Najbolje bi bilo sve što kažete potkrijepiti primjerom odnosno situacijom s posla u kojoj je to došlo do izražaja.

Ovo pitanje daje mogućnost da spomenete nešto što nije u životopisu, nešto što vas nisu pitali, a što smatrate da bi bilo korisno. Biti samosvjestan nije loše, kao i znati koje su vaše prednosti. Ne trebate se ustručavati ih navesti. No, bitno je da ne pretjerate sa superlativima, te da za ono što iznesete imate određeno pokriće ili priču. Izvjegavajte samo nabrajanje pridjeva.

Ako niste sigurni što odgovoriti, možete pitati kolege kako bi vam možda skrenuli pažnju na ono što vi ni ne primjećujete.

Vezano:

Odlični savjeti za razgovor za posao – [ KARIJERA ]