O čemu pričati s dečkom koji ti se sviđa [ LJUBAV ]

O čemu pričati s dečkom koji ti se sviđa

O čemu pričati s dečkom koji ti se sviđa

Ponekad je teško pronaći prave riječi i pitati osobu koja ti se sviđa i jedno suvislo pitanje. Međutim, od šutnje su gora samo još neugodna pitanja, koja će stvoriti veću neugodnost od neugodne šutnje. Stoga je odlična ideja imati na umu neke teme o kojima možete razgovarati, ali nemojte napamet naučena pitanja postavljati leksikonski, jedno za drugim, jer to malo tko voli, nego pokažite stvarni interes za osobu koja vam se sviđa.

Nekakav neprirodni razgovor bi tekao ovako:
Vi: Imaš li braće i sestara?
On: Imam sestru i brata.
Vi: Živiš li s roditeljima?
On: Ne.
Vi: Čim se baviš?
On: Radim u trgovačkom centru kao zaštitar.
Vi: Imaš li vlastiti auto?
On: Ne, živim blizu posla.

Ovakav razgovor izgleda više kao ispitivanje nego razgovor. Naravno izolirano gledano sva ova pitanja su legitimna i odlična za upoznavanje, te ni jednim pitanjem na zadirete previše u intimu ili zabranjene teme, čak ste prema pravilima pitali i “Čim se baviš?” umjesto “Gdje radiš?”, pitanje kojim se otkriva previše… Međutim, ovakav razgovor jako je opterećujući i budete i vodili ovakav prvi razgovor, na drugom više nište nećete moći pitati, jer ga neće biti.

Kod razgovora s osobom koja ti se sviđa, jako je bitno razrađivati svaku temu. Na taj način se otvara puno više pitanja, a razgovor ostaje uistinu razgovor, a ne ispitivanje.

Razgovor s dečkom koji ti se sviđa bi trebao ići ovako:
Vi: Imaš li braće i sestara?
On: Imam sestru i brata.
Vi: O super. Živiš li još uvijek s njima?
On: Ne. Odselio sam se prije par godina.
Vi: A oni, jesu li mlađi ili stariji?

Druga taktika je da ponudite osobne informacije uz pitanje „A ti?”. Na primjer Idem na bazen ove subote, baš se veselim, jer ću imati priliku napokon plivati. A ti?

Pretpostavimo da ste shvatili razliku i da ste započeli razgovor s nekoliko pitanja, da biste održavali razgovor živim potrebno je također uložiti truda. Uz sve mili koje vam prolaze kroz glavu, ako se pitate je li vam šminka još uvijek postojana, kakva vam je frizura i sl. Možete pravi smisao razgovora izgubiti iz vida. Ipak, da biste održali razgovor zanimljivim provedite ove taktike.

Smiješite se

Smiješak ima čarobnu moć. Kroz smiješak nekome signalizirate kako uživate u razgovoru, a vaše lice izgleda privlačnije i ljepše. Dodatno opuštate mišiće lica, pa ćete i biti opušteniji.

Nemojte izbjegavati kontakt očima

Neke osobe jednostavno nisu naviknule gledati neku osobu u oči dok razgovaraju, pa im ovo može djelovati neprirodno. Međutim, osnova svakog razgovora bilo privatnog ili poslovnog je gledanje u oči. Kontakt očima zbližava osobe, daje osjećaj povjerenja, intimnosti, ali i povećava romantične osjećaje.

Tu i tamo ga dotaknite

Obično fizički kontakt ostvarujemo s osobama s kojima smo opušteni i kojima vjerujemo. Čak i svjesno napravljeni dodir pomoći će vam da se zbližite i pokažete međusobno povjerenje.

Izbjegavajte teme koje vas nerviraju i uzrujavaju. Osobe kada razgovaraju o stvarima koje ne vole, grče lice, kolutaju očima, pa izgledaju neprivlačnije nego kada se smiješe i razgovaraju o stvarima koje vole. Usredotočite se na zajedničke interese, stvari koje oboje volite, jer to je najbolji način za održavanje razgovora. Pokušajte otkriti što je to što vas oboje zanima, te razmijenite iskustva i pričajte o njima. Naravno, ne morate imati isti ukus ili vam se sviđati isti stvari, ali radije se usredotočite na ličnosti nego na različitosti.

I najvažnija stvar, usredotočite se na sadašnji trenutak. Nemojte razgovarati o tome što mislite o braku, djeci ili kako su vas bivše ljubavi iznevjerile. Razmišljate o onome što je aktualno, što je bitno u tom trenutku i prikladno za to mjesto.

Više savjeta i ideja za razgovor s osobom koja vam se sviđa pročitajte ispod: