28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati SMRT – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati SMRT?

– sanjarica SMRT –

Snovi o smrti vrlo su uobičajeni, pa nije rijetko da se ujutro probudimo, a da smo sanjali svoju ili nečiju tuđu smrt. Ipak, da biste točno interpretirali ovaj san, potrebno je uzeti u obzir sve druge detalje iz sna, pokušati protumačiti ostale simbole, kao i naše emocije koje su se pojavljivale u snu. Sanjati smrt gotovo uvijek označava završetak neke faze u životu. Takav san označava kako se približio kraj neke faze, te kako će doći do promjena, ali istovremeno ovakav san se može tumačiti i u kontekstu novih početaka. Snovi o smrti obično su pozitivan simbol, te kada se tumače uz druge simbole oni im daju pozitivnije značenje.

Ispod je tumačenje za dva tipa sna, snova u kojima smo sanjali smrt u smislu umiranja i drugog tipa u kojima se Smrt pojavljuje kao osoba.

Sanjati smrt u smislu umiranja

Sanjati vlastitu smrt vrlo je dramatičan san, ali u sebi nosit pozitivnu konotaciju. Ovakav san govori kako biste trebali ostaviti brige iza sebe i krenuti vedrije. Ovakav san često govori kako ste zarobljeni u vlastitim crnim mislima i kako je došao pravi trenutak da „okrenete ploču” i unesete pozitivne promjene u vlastiti život.

Sanjati vlastiti smrt u smislu da ste već mrtvi san je koji govori o oslobađanju od problema. Taj san govori kako za ono o čemu razmišljate postoji rješenje, samo se trebate okrenuti pozitivnim stvarima i usredotočiti na ono dobro u životu.

Sanjati smrt drage osobe može se odnositi na koje područje života bi se trebale promjene odnositi. Npr. sanjati smrt roditelja može biti refleksija strahova da ćete ih na neki način izgubiti, ali može biti i san kojim nam naša podsvijest sugerira kako se trebamo udaljiti od nekih vrijednosti i ideja koje smo gajili cijelo svoje djetinjstvo, a koje nam više ne služe ili se ne podudaraju s onim što želimo danas biti.

Tradicionalna sanjarica govori da sanjamo li smrt bliskih osoba zapravo im „podražavamo život”, odnosno takav san govori da je ta osoba još vitalna, da će još dugo poživjeti, te kako je pred tom osobom još puno novih početaka i aktivnosti.

Sanjati osobu u crnom koja simbolizira mitološku osobu Smrt

Sanjati mitološku osobu u crnoj odjeću koju se figurativno naziva „Smrt” zapravo ima slično značenje kao sanjati snove o vlastitoj smrti, samo u drugačijoj formi. Nažalost, ovakav san se često pojavljuje u formi noćnih mora, ali nije toliko loš, kao što se može činiti iako uvijek ima uznemirujući efekt na osobu koja sanja. Ovakav san govori o negativnim aspektima vlastite osobnosti, te kako je potrebno usredotočiti se na svoje pozitivne osobine i pozitivne osobine ljudi oko sebe jer u protivnom nas negativne emocije izjedaju iznutra. Smrt u snovima i u ovom slučaju ima simboliku završetka jedne faze i početka nove, ali nas istovremeno upozorava koliko je važno vratiti vedrinu misli, radost u srce i zablistati iznutra.

Sanjati o Smrti može biti i posljedica promjena kroz koje već prolazimo, ali i našeg opiranja da ih prihvatimo. Smrt u ovom slučaju simbolizira naše pokušaje da se držimo onog starog i što je prošlo, a što nas na neki način zavija u tamu i crninu. Prisutnost Smrti u snovima je simbolična prisutnost tame u našim mislima. Sam san djeluje strašno, ali je zapravo refleksija neke unutarnje tame za koju trebamo pronaći načina da je rastjeramo i okrenemo se vedrijim stvarima.

Sanjati kako se bojite Smrti simbolizira vaš strah od promjena. Ovakav san treba tumačiti u smislu stagnacije.

Sanjati kako vidite Smrt i koja vam nagovještava vlastitu smrt, odnosno kako dolazi po vas je san o depresiji misli. Vjerojatno se nalazite u fazi kada vam je jako teško pozitivno razmišljati, te bi bilo dobro razgovarati s osobama koja vam mogu pomoći da se okrenete vedrijim stvarima u životu. Ovakav san na neki način ima i upozorenje da vam se događa ono o čemu razmišljate. Razmišljate li o negativnim stvarima takve stvari će vam se i dešavati u životu, ali ako promijenite tijek misli i okrenete se vedrim stvarima i vedrim mislima, primijetit ćete kako se i vaš život mijenja na bolje.

Sanjati SMRT

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.