20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako zavesti i zadržati geeka [ LJUBAV ]

Kako zavesti i zadržati geeka

Ovo si pitanje ne postavlja mnogo djevojaka, ali ipak je dovoljno često. Zanimljivo je da s geekom – osobom koja se izraženo zanima za, primjerice, znanstvene,  informatičke, tehnološke ili neke druge teme poput matematike, fizike, strojarstva, te je u njima vrlo dobra, ali i poprilično opsjednuta – najviše uspjeha imaju izravne i upornije cure, jer on rijetko da će poduzeti prvi korak. Nemojte to zaboraviti!

-1- Budite izravni. Geekovi su obično zatvoreni u svojoj ljusci. U pravilu su vrlo defanzivni i samotnjaci, ali to ne znači da su hladni. Oni su vrlo ljubazni, ali u pravilu život žive s parolom „Nemoj činiti drugima“, ni dobro, ni loše, osim ako te netko pita. Stoga, ako želite da vas geek poljubi, poljubite vi njega. Zatim ga pustite da se oporavlja. Kada ponovno pokaže znakove života, poljubite ga još jednom. Suptilnost nema nikakve svrhe s geekovima. Ako im pokušate nešto pokazati na suptilan način, samo ćete opteretiti njihov mozak, te će umjesto započeti komunikaciju s vama, započeti duboku analizu u mozgu.

-2- Budite zabavni ili/i pametni. Ili bar nemojte skrivati svoju inteligenciju. Za razliku od nekih drugih tipova muškaraca, geekovi nemaju nesigurnosti o svojoj muškosti, pa ih ne možete ni uplašiti svojom pameću, sposobnošću i sl. Pokažite im kako im možete biti dobra životna partnerica. Geekovi i ljubav doživljavaju logično i praktično, pa je to bitno. Što se tiče zabave, morate znati kako su geekovi vrlo introvertni, oni se rijetko smiju naglas. Ako ga uspijete nasmijati, bit ćete u njegovoj glavi ostatak dana.

-3- Nemojte biti priljepak. Oni vrlo sporo reagiraju. Naravno, treba im pažnja, kao i vama. Ali morate znati kako oni puno analiziraju i razmišljaju. Pa će jedan vaš poziv u mislima analizirati još 10 puta. Ako ga nazovete 2. put, to je već najmanje 20 puta. Nazovete li ga 3. put mislit će da pretjerujete, jer to u njegovoj glavi izgleda kao da ste razgovarali 30 puta. Stoga, ako ga želite iznenaditi neka to bude s malim i pažljivim gestama, te dodajte malo divljenja poslu kojim se bavi.

-4- Morate znati kako geek nema puno ljudi s kojima razgovara o svome poslu, te ako pokažete zanimanje za to čim se bavi, poželjet će družiti se s vama češće. Kada pođe priča o toj temi stavite „slušam te“ osmijeh i klimajte glavom. Dajte mu do znanja da niste program za pronalaženje pogrešaka, pa nemojte ukazivati na gramatičke pogreške ili bilo kave druge dok s njim razgovarate.

-5- Poštujte njegov posao, ali i hobije. Nemojte ga pokušavati odvući ispred televizora dok su na njemu Zvjezdane staze ili od kompjutera ako je započeo nešto. Nemojte prigovarati ni zbog igrica.

Razlozi zbog kojih su geekovi super i vrijedi se oko njih potruditi:

-1- Obično su korisni. Mogu vam popraviti kompjuter, laptop, instalirati najnoviju tehnologiju.
-2- Vrlo su romantični. Nemojte se iznenaditi ako napravi web stranicu o vama ili vas iznenadi na drugi način.
-3- Imaju mozga i obično su vrlo dobro obrazovani.
-4- Vrlo su skromni i neće vam prigovarati zbog kuhanja ni bilo čega.
-5- Nećete se morati pitati gdje je i što radi. Najčešće ćete ga naći za kompjuterom ili ispred TV-a.
-6- Poštuje različitosti, pa ćete u njegovoj blizini moći biti potpuno svoji. Dapače, neće ni primjećivati vašu frizuru, nokte, celulit, pa ni odjeću.
-7- Uz njega ćete se zaljubiti u sebe. Uz njega ćete zasjati gdje god da odete. Nevažno kakav stil imali, uz njegov će izgledati odlično.
-8- Ako se ne tiče računala i programa popularnost mu nije bitna. Ako živite s njim bit ćete ponosna vlasnica najnovijih tehnoloških dostignuća.
-9- Neće vas varati. Stavite najseksipilniju ženu na svijetu, recimo Angelinu Jolie u jedan kut sobe i najnoviji model kompjutera u drugi. Većina geekova će radije vidjeti kakve mogućnosti ima nova „mašina“ nego upoznati Angelinu Jolie.
-10- Njih je briga. Ne kako izgledate, ne koliko šminke nosite, ne koliko ste mršavi, nego kako se osjećate.

Ali možda geekovi i nisu za vas:

-1- On će radije razgovarati o svome kompjuteru nego o vama.
-2- On će radije chatati s vama, nego razgovarati uživo.
-3- Između žene i kompjutera će uvijek radije izabrati kompjuter.
-4- Misle kako je vrlo romantično to što su popravili vaš PC.
-5- Računala, program i igrice su stvari o kojima ćete slušati 24/7.
-6- Nećete moći proći pokraj dućana s računalima, a da ne uđete u njega.
-7- Ako uspijete doći do računala ili neke druge tehničke opreme dok je on u blizini svakih 5 sekundi će provjeravati što radite ili još bolje, pokazivati vam kako ste to mogli napraviti na drugi način.
-8- Treba mu duuuugo da pokaže što osjeća.