4 načina da potpuno očarate partnera [ LJUBAV ]

4 načina da potpuno očarate partnera

Neka vaše tijelo govori
Svi uglavnom tražimo savršene riječi, ali u stvari, naše tijelo govori mnogo više o nama, čak i prije nego što otvorimo usta. Procjenjuje se da kada upoznamo neku osobu, njegov dojam o nama se temelji 55% na našem izgledu i govoru tijela, 38% na  načinu koji izgovaramo riječi, tonu, boji glasa, a tek 7% zapravo na onome što izgovaramo.

Zbog toga morate dosta raditi na pozitivnim tjelesnim signalima. Otvorite se prema ljudima, ispravite se i smiješite. Mnogi ljudi nesvjesno zrcale nečije pokrete kada razgovaraju ili gledaju u neku osobu koja im se sviđa. Želite li pokazati nekome da vam se sviđa pokušajte neprimjetno imitirati njegove pokrete. Npr. u isto vrijeme uzmite čašu pića i sl.

Osjetite zajedno strah
Dramatični trenutci uvijek približavaju dvoje ljudi, a mogu potaknuti i pravu lavinu osjećaja.  Psiholozi tvrde da upoznavanje u napetoj situaciji povećava šanse za zaljubljivanje.  To je zbog snažnog osjećaja tjeskobe, zatim suosjećanja koje se pretvara u ljubav.  Čak su još 1970. godine A. Aron i D. Dutton ustvrdili da npr. upozna li muškarac ženu za vrijeme neke opasnije aktivnosti (prelazak preko nestabilnog mosta), ona će mu biti mnogo privlačnija nego da je upozna u normalnom okruženju (na cesti dok prelazi preko gradskog betonskog mosta).

Zbog toga biste želite li osjetiti potpuno zaljubljivanje se trebali uključiti u neke pomalo pustolovne sekcije i grupe.  Čak je jedno istraživanje pokazalo kako su ženama muškarci bili privlačniji nakon što su u lunaparku prošli kroz neku uzbudljivu aktivnost od onih koji su čekali u redu za nju.  Zbog čega? Nema sigurnih znanstvenih dokaza, ali vjerojatno zbog povećanog adrenalina.

Ali ipak treba obratiti pozornost jer dok se netko privlačan za vrijeme povećanog uzbuđenja čini još privlačnijim, netko tko vam je odbojan u tom trenutku će postati još odbojniji. Jednostavno emocije se u takvim situacijama potenciraju.

Slušajte pravu glazbu
Psiholozi sa Sveučilišta u Massachusetts dokazali su kako je dobra glazba hrana za ljubav.  U provedenom eksperimentu žene su smatrale privlačnijima muškarce dok su slušale laganu rok glazbu.

Kontakt očima
Svi znamo koliko je kontakt očima zaista važan, a znanstvenim eksperimentom potvrđeno je kako osobe koje duže vrijeme gledaju  drugu osobu u oči stvaraju veći osjećaj bliskosti od npr. osoba koje gledaju jedna drugoj u ruku. Zanimljivo je da su se jednom prilikom partneri koji su se upoznali prilikom takvog eksperimenta kasnije i vjenčali.