20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako postići kompromis s partnerom prema svojim željama [ LJUBAV ]

Ne postoje dvije osobe koje su potpuno kompatibilne. Kada bi i postojale vjerojatno ne bi izdržale dugo skupa jer bi im život bio poprilično dosadan...

Kompromis – prema vašim željama

Ne postoje dvije osobe koje su potpuno kompatibilne. Kada bi i postojale vjerojatno ne bi izdržale dugo skupa jer bi im život bio poprilično dosadan. Razlike su zanimljive, ali da bi veza opstala moramo ih naučiti razumijevati.

Jezik koji vi ili partner koristite za izjavljivanje ljubavi je vrlo važan i o njemu prvenstveno ovisi koliko ćete se razumjeti. Ne kaže se bez veze pronašli su zajednički jezik.

Iako je pronaći zajednički jezik vrlo važno, druge razlike također utječu na svakodnevni život i razumijevanje među partnerima.  Recimo da vi volite reagirati uvijek na prvu loptu dok vaš partner voli čekati i razmisliti o nečemu prvo prije nego reagira. U tom slučaju vjerojatno neće biti dobra ideja petkom navečer iznenaditi partnera vikend putovanjem na egzotični otok, nevažno koliko ideja vama zvučala romantično.  Morate postati svjesni partnerovih očekivanja kako bi veza uspjela, a ne vaših.

Značajna je razlika između konformista i nekonformista, realne osobe i sanjara. Takve suprotnosti dvije osobe mogu značajno ugroziti odnos, izazvati napetost u vezi, te prouzrokovati frustracije, osjećaj kako veza nema budućnosti ili kako nedostaje ljubavi.

Ako je vaš partner konformist, netko tko voli biti «in», morate svoje ideje prilagoditi njegovom načinu razmišljanja. Putovanje na egzotični otok predložite mu rečenicom: «čula sam kako su svi od Severine pa do Kate iz susjedstva bili tamo i da kažu kako je stvarno bilo super». S druge strane ako je nekonformist putovanje na taj otok predložite kao egzotično i nešto neobično: «kako bi bilo samo super otići tamo, bilo bi to potpuno nešto drugačije i novo iskustvo, istražit ću nešto o tome ako uspijem pronaći kakve informacije».

Ako vaš partner voli osamljenost, neka vam glavna ideja za sve bude pobjeći od nečega, čak iako nema puno veze sa samoćom.

Neka vam se ne čini kao da se pretvarate, jer ovdje se  ne radi o zavaravanju partnera, nego predstavljanju svojih ideja na pravi način. Budete li s partnerom komunicirali na njegov način i po njegovim željama možete oboje dobiti ono što želite i očuvati dugoročnu ljubav i slogu.

Iako se svi slažu kako je kompromis nužan u svakoj vezi, njega je vrlo teško postići, posebno ako ste vi ili partner dugo vremena bili sami. Uglavnom je kompromis stvar veće moći uvjeravanja.

5 jezika ljubavi za bolji ljubavni život [ LJUBAV ]