Prihvatite svoju obitelj [ SELFHELP ]

Prihvatite svoju obitelj

Svaka obitelj je grupa fascinantnih osobnosti. Unatoč zajedničkim genima i crtama, postoji toliko različitih načina za njihovo manifestiranje da su sličnosti vrlo rijetke.

Kada se osobe ožene i osnuju svoju obitelj još više osobnosti ulazi u cjelokupnu sliku.

Vjerojatno postoje neki članovi obitelji za koje biste radije da vam nisu u rodu i ne biste se družili s njima da ne morate, ali tome služe prijatelji jer njih uglavnom sami biramo dok obitelj ne možemo.

Ako vjerujemo kako smo na Zemlji s nekom većom svrhom, tada moramo pretpostaviti da nam je i naša obitelj dana s nekim dobrim razlogom.

Naravno s nekima je savršeno lako se slagati, dok s drugima komunikacija predstavlja pravi izazov. Ali ako takve odnose doživite kao izazov ili zadatak koji se postavlja pred vas shvatit ćete kako sve ima svoj smisao. Možete potražiti nešto što takve članove obitelji možete naučiti ili što vi možete od njih naučiti.

U modernom svijetu, gdje je individualnost na cijeni, mnogi se udaljavaju od obitelji i grade svoj svijet u kojem im nije potrebna ničija pomoć, pa tako ni obitelji, ali ipak htjeli vi to ili ne od obitelji ne možete pobjeći i obiteljsko nasljeđe će vas uvijek pratiti.

Jedino što možete odlučiti je hoćete li jedni druge cijeniti i kako ćete se odnositi jedni prema drugima.

Obitelj vam pomaže vidjeti odakle potječete kako biste jasnije mogli vidjeti kuda želite ići. Ako naučite prihvatiti obitelj kakva jest, tada među ostatak svijeta izlazite naoružani spoznajom da se možete nositi s bilo kim.

Ono što dobijemo u nasljeđe od obitelji,  pa bila to i mrvica našeg karaktera, ugrađena je u temelje našeg identiteta. Zbog toga umjesto da poričete obiteljske veze, jednostavnije bi bilo prihvatiti ih i ukomponirati u život.

Prihvaćanje ne znači da vam se moraju svidjeti, nego jednostavno da osvijestite činjenicu da potječete iz određene obitelji s nekim dobrim razlogom. Kada prigrlite iskustva koja su vam ostavili i karakterno nasljeđe znati ćete što trebate dalje razvijati, a što promijeniti.

Na taj način ćete postati kompletnije i potpunije osobe nego da bježite od nečega od čega se ionako ne može pobjeći.