25. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako vjerovati sebi i svojoj intuiciji [ SELFHELP ]

«Triput mjeri jednom kroji» - stara poslovica koja bi nas trebala upozoriti da prije svake odluke dobro razmislimo i tek tada napravimo....

Kako vjerovati sebi i svojoj intuiciji

«Triput mjeri jednom kroji» – stara poslovica koja bi nas trebala upozoriti da prije svake odluke dobro razmislimo i tek tada napravimo.

Tako smo sigurniji da nećemo pogriješiti i da idemo ravno prema svome cilju.

No, zašto je lakše, nego dobro razmisliti, kad se trebamo odlučiti, pozvati dva prijatelja na kavu, pitati ih i postupiti po njihovom savjetu.

Možda si na taj način olakšavamo budućnost, jer ako nakon nekog vremena, ipak shvatimo kako smo trebali postupiti drugačije, uvijek možemo reći «nisam ih trebao poslušati».

Koliko god olakšavajuće bilo imati opravdanje, ono nam neće promijeniti situaciju.

Pokušajte to izbjegavati i ne dopustite drugima da odlučuju umjesto vas. Jer tada ćete biti osoba kakvom oni žele da budete, a ne vi. Vi najbolje znate što želite i koje su vaše sposobnosti i mogućnosti, a vjerojatno su dovoljno velike da sami možete odlučivati u svoje ime.

Imate jedan život i ne dopustite da ga «plešete kako netko drugi svira». Samo tako ćete biti zadovoljni sobom, naučit ćete cijeniti uspjeh, ali i neuspjeh. To ne znači da o svojim problemima i dvoumicama ne trebate razgovarati s prijateljima, oni su objektivniji i sigurno će vam dati nepristran savjet, posebno ako se radi o emotivnim pitanjima, ali neka krajnja odluka bude uvijek vaša.

Nikad nemojte napraviti nešto samo zato što prijatelj kaže da je to u redu.

Neka vam prijatelji budu savjetnici, ali konačnu riječ neka ima vaša intuicija.

Test: Morate li uvijek biti glavni? Plus 50 savjeta kako imati prijatelje