19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Sanjati GULITI voće – detaljno tumačenje –

Što znači sanjati GULITI voće

Kada osjetimo bilo kakav gubitak, bilo da se radi o gubitku ljubavi, voljene osobe, gubitak nade, gubitak snova, predmeta, možda nekog odnosa, prijateljstva, pa čak i gubitak osjećaja, sasvim je prirodno da se pojave neki teški osjećaji, koji nas tište i opterećuju nas. To je zapravo tuga koju osjećamo, a koja nam pomaže da se nosimo sa situacijom i prođemo kroz to razdoblje. Sanjati da gulimo voće, zapravo je san koji označava da prolazimo kroz razdoblje u kojem se pojavljuju osjećaji tuge, uzrokovani gubitkom nečega ili nekoga.

Sličan sjećaj tuge može se pojaviti i kada se razdvojimo od nečega ili nekoga koga volimo, čak i ako to nije trajni gubitak. Iako se često tumači kako u snovima guljenje voća simbolizira gubitak, to zapravo nije u potpunosti točno, sanjati da gulimo voće znak je da prolazimo kroz fazu tuge, kakva se inače osjeća kada izgubimo nekoga ili nešto. Osobi koja sanja kako guli voće u stvarnom životu se može činiti da prolazi kroz razdoblje koje nikad neće proći, koje se neće poboljšati, međutim simbolika guljenja je da zapravo dok gulimo voće radimo nešto privremeno, a kasnije nakon toga slijedi ponovno užitak u konzumaciji određenog voća.

Obično se smatra da koliko voća gulite u snu toliko će vaš osjećaj tuge radi gubitka trajati.

San o guljenju voća najbolje ćete protumačiti, ako se pokušate prisjetiti svih detalja i simbola iz sna, kako biste dobili odgovore na pitanje na što se konkretno san odnosi, te o dubini emocija i njihovom trajanju.

Promjena je nešto neizbježno, što se događa svakodnevno u životu. Čovjek bi trebao naučiti da se kroz život izmjenjuju faze kada nove stvari, osobe i događaju ulaze u život, te faze kada neke stvari i osobe izlaze iz našeg života.

Sasvim je normalno proći kroz razdoblje tuge nakon nekog gubitka i toga je vaša podsvijest svjesna te vam snovima o gubljenju voća to poručuje na simboličan način. Tuga je na neki način dio procesa s kojim se opraštamo od stvari, neke emocije ili osobe koja je otišla iz našeg života. Tužne osjećaje možete smatrati darom koji vam pomaže da prođete kroz to razdoblje kako biste mogli nastaviti dalje.

Ponekad snovi o guljenju voća signaliziraju da se predugo zadržavamo u fazi tuge. Možda smo se toliko naviknuli na tugu da svjesno odbijamo krenuti u smjeru iscjeljenja iz straha da ćemo zaboraviti ono što smo izgubili ili nas je strah promjena. Sanjati guljenje voća podsjetnik je da ste spremni krenuti dalje, posebno ako ste u snovima odradili „guljenje” do kraja. Svoja sjećanja možete ponijeti sa sobom, ali je vrijeme da završite s procesom tugovanja, te da se obnovite, napunite snagom i nastavite svoje životno putovanje s iskustvom više i bogatiji za nov emocije koje ste spoznali.

Kada tumačite san o guljenju voća uzmite sve druge simbole koji se pojavljuju, jer su oni jako bitni za tumačenje ovakvog sna. Jako je bitno da li tek razmišljate u snu o guljenju voća, što sugerira da vam se gubitak tek približava, da li sanjate da gulite ogromnu hrpu voća, što sugerira kako već predugo tugujete radi gubitka koji se desio u prošlosti, te ako sanjate da ste završili s guljenjem, što bi sugeriralo kako i sami podsvjesno znate da je vrijeme da krenete dalje i da se oprostite s negativnim osjećajima. Kako biste znali preciznije na koje se područje života vaš san odnosi i kako protumačiti kada sanjate da gulite voće dobro je pronaći i značenje voća koje ste sanjali, jer se vrlo veliko značenje krije i u vrsti voća koju ste sanjali.

Sanjati GULITI voće

Sanjarica (sanovnik) predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. Ona je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi