Osamite se malo – kako uživati u samoći – [ SELFHELP ]

30. studenoga 2020. By COVER magazin

Osamite se malo - kako uživati u samoći

Osamite se malo – kako uživati u samoći –

Iako je čovjek po svojoj prirodi društveno biće ponekad bi se trebao malo osamiti kako bi shvatio gdje je i kamo ide.

Ovisnost o aktivnosti

Moderno društvo počiva na aktivnosti. Uvijek imamo toliko toga obaviti, da je odmarati se i ne raditi ništa, gotovo najveći izazov s kojim se danas čovjek suočava.

Aktivnost je postala ovisnost koje se vrlo teško osloboditi. Ipak, svatko bi trebao pronaći način i odvojiti malo vremena samo za sebe. Vrlo je važno udaljiti se od problema kako bi stekli bolju perspektivu.

Kada je u najvećoj gužvi, čovjek bi se trebao nakratko povući u potrazi za rješenjem. Zamislimo vrtlog oko nas, umjesto da se prepustimo njegovoj snazi koja nas vuče u krug orkanskom brzinom,  ponekad je potrebno ostati u centru gdje ćemo pronaći ravnotežu.

Pravi put ćemo otkriti ako privremeno uklonimo sve ono što nam odvlači pažnju i povučemo se u osamu.

Ironija je u tome, što zaista poduzimajući kontradiktorne poteze dobijemo ono što najviše želimo. Kada mislimo da moramo nešto napraviti, trebali bi se povući i ne činiti ništa. Ako imate toliko toga obaviti da ništa više ne stižete,  ostavite sve na nekoliko dana.

Čini li vam se kako jednostavno ne možete pronaći slobodno vrijeme za odmor, već ste postali ovisni o aktivnosti. Nitko nije toliko bitan da bi se svijet, pa ni poduzeće srušilo bez njega. Takvim ljudima odmor može biti težak gotovo poput bolesti, ali nastavljajući život takvim tempom riskiraju da zaista dožive bolest prouzrokovanu stalnim stresom.

Povremeni odmor će vam dati mnogo više nego stalan stresan rad, samo morate biti dovoljno pametni da to prepoznate.

Kako biti single (slobodan) i sretan, a ne biti usamljen [ LJUBAV ] – COVER magazin.com

Kako biti single (slobodan) i sretan, a ne biti usamljen [ LJUBAV ]