29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Izbjegnite suhu kožu zimi [ ZDRAVLJE ]

Niske temperature, vjetar, centralno grijanje i slični uvjeti doprinose isušenoj koži i nastanku problema vezanih uz kožu. Ali uz malo pažnje možete doskočiti ovim problemima i imati zdravu kožu cijelu zimu.

Izbjegnite suhu kožu zimi

Niske temperature, vjetar, centralno grijanje i slični uvjeti doprinose isušenoj koži i nastanku problema vezanih uz kožu. Ali uz malo pažnje možete doskočiti ovim problemima i imati zdravu kožu cijelu zimu.

1.     Vodite zdrav životni stil

Sve što jedete i kako živite se odražava na vašoj koži. Nemojte pušiti, zdravo se hranite, pijte dovoljno tekućine i vježbajte.

2.    Redovito nanosite hidratantnu kremu.

Već smo to napisali, ali vrijedi ponoviti. Trebali biste imati jednu kremu za ruke na radnom stolu, jednu u torbici, jednu u dnevnom boravku, jednu u automobilu… Hidratantna krema za ruke tijekom zime je neophodna.

3.    Nosite rukavice

Još jedan način da zaštitite kožu na rukama je da nosite rukavice svaki put kada izlazite iz kuće.

4.    Nemojte lickati usne

Što više lickate usne to će one biti isušenije i ispucalije. Na usne nanosite samo proizvode namijenjene za njegu usana, ništa drugo.

5.    Nemojte se tuširati prevrućom vodom

Zimi je ugodnije tuširati se toplijom vodom, ali to nije zdravo za vašu kožu, jer topla voda uništava gornji sloj lipida.

6.    Jedite više ribe

Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama, pa neka vam zimi, ali i tijekom ostatka godine riba bude na meniju minimalno dvaput tjedno.

7.    Pijte dovoljno vode

Ljeti imamo naviku piti puno vode, ali zimi manje osjećamo žeđ iako je organizmu potrebna jednaka količina vode. Osam čaša dnevno tekućine neka vam bude cilj.

8.    Poslije tuširanja se namažite uljem

Nakon tuširanja na vlažnu kožu nanesite neko prirodno ulje, primjerice maslinovo, bademovo ili neko koje vam se sviđa. Vlažna koža bolje upija masnoće iz ulja, nego suha. Obrišite se normalno ručnikom, ali će u vašoj koži ostati zaštita iz ulja.

Opširnije – suha koža

Kako se boriti protiv suhe kože