23. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Alergije i vremenska prognoza – koja je veza?!

Povezanosti vaših simptoma i vremena najviše ovisi o tome na što ste alergični, ali u pravilo povezanost postoji i odnosi se na...

Alergije i vremenska prognoza – koja je veza?!

Povezanosti vaših simptoma i vremena najviše ovisi o tome na što ste alergični, ali u pravilo povezanost postoji i odnosi se na:

Suhi vjetroviti dani – Vjetar raznosi pelud po zraku, pa ako ste alergični na pelud, zatvorite prozore i vjetrovitih dana boravite u zatvorenom.

Kišni vlažni dani – Vlaga u zraku potiče plijesan i grinje na rast i razmnožavanje,  vani i u stanu. Čestice prašine također nabubre u vlažnim danima. Pa ako ste alergični na nešto od toga držite se zatvorenih prostorija s kvalitetnom klimom. Ali ako ste alergični na pelud, tada su ovo dobri dani za vas.

Hladni zimski dani – Većina ljudi s alergijskom astmom ima problema po hladnoći, posebno ako su aktivni vani. Ne možete izbjegavati aktivnosti na otvorenom cijelu zimu, ali budite umjereni.

Vrućina – Zagađenje zraka najgore je ljeti. Smog može biti okidač raznoraznih alergijskih reakcija.